| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mrsiwek MV6 kombi Wrocław | 2006-11-24 19:04:00
W takim razie po co Ci omka C ???
|
jaro_alfa Nissan Maxima A34 Bełchatów | 2006-11-24 20:50:40 No cóż. Ja bym nie zamieniał. Ten kolor faktycznie do kitu, ale można za 2000 PLN przemalować Silnik to już nie ta bajka. Sam jeżdżę V6 i nie przesiądę się już na 4 cylindry. No chyba, że na 8. Wstrzymaj się trochę i cierpliwie poszukaj. Nie napalaj się. Na pewno znajdziesz śliczną Omegę C w bajecznym kolorze i wyposażeniu. Na rynku wtórnym jest z czego wybierać. Sam znalazłem kilka interesujących ofert. Pzdr |
pitkatowice Omega B Kombi Katowice | 2006-11-24 21:39:12
Dzięki za odpowiedź - tylko, że widzisz 1998r. Omegi B jest wart powiedzmy 16,000 PLN - facet chce odemnie 4000 PLN dopłaty w rozliczeniu... więc kosztować mnie będzie max. z opłatami jakieś 21.500 a Omega C w fajnej opcji i nawet takim "brzydkim" czerownym kolorze widziałem za 32,000 PLN dzisiaj na Allegro... nie wiem co robić... cały czas mi chodzi po głowie tylko, że chytry dwa razy traci ![]() |
chudy01 świdnica | 2006-11-24 21:54:05
kolego za 5 tys euro masz piekna omeszke "C". z oplatami wychodzi max 22,5 tys zł. ps. tez chcialem zmienic swoja na C, ale koledzy na party mi odradzili, ciesz sie swoja, to moja rada. |
pitkatowice Omega B Kombi Katowice | 2006-11-24 23:11:13
no to ja już nie wiem... powiedzcie skąd te ceny na otomoto.pl i allegro takie duże... Omega C srebrna lub czarna - kosztuje min. 26.000 a są też takie grubo powyżej 30.000 PLN - mówię o roczniku 2000. Pokażę Wam linka do Omegi bardzo podobnej do tej jaką mogę dostać po wymianie: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1786215 (prosze nie traktować tego linka jak reklamy... to tylko przykład - zresztą pewnie już nieaktualny) w ogłozeniu nie ma kontroli trakcji i climatronica, natomiast w proponowanej mi jest... ocencie sami i się wypowiedźcie czy warto - wielkie dzięki... ja wezmę zimny prysznic ![]() [ wiadomość edytowana przez: pitkatowice dnia 2006-11-24 23:17:04 ] |
jaro_alfa Nissan Maxima A34 Bełchatów | 2006-11-25 00:17:04 Chudy01 ma rację. Ja osobiście nie kupowałbym samochodu na miejscu, tylko jechał z zaufanym gościem i sam przyprowadził. I taniej i pewniej.
Na razie się wstrzymaj. Dozbieraj trochę złotówek i w przyszłym roku pojedź po Omę C. Ja tak bym zrobił. Pozdrawiam |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-11-25 01:05:25
Nic z tych rzeczy, ktore ci sie dzieja nie sa NORMALNE. Zwalone masz cos i tyle.
Chcesz zmienic auto tylko dlatego bo jest tanie ???? Zastanow sie.... Jak dla mnie dylemat bez sensu. Cos jak: "Mam fajna reke, robie sobie nia dobrze itd, ale chce ja uciac bo bede mial inna, wszakze ma mniej palcow, ale jest tansza niz na allegro w innym kolorze...". No tak to mniej wiecej brzmi.... |
Gozer LOB NET MEMBER MV6 Siedlce | 2006-11-25 01:56:47 Bo patrzysz na same wysokie ceny Ja znalazlem taka C za ~18000 zl przespij sie z tym, a zalatwianie papierow to inna bajka zdrowie mozna stracic :[ |
Remus1 Omega Special Editio ... Wałcz | 2006-11-25 06:29:35 A ja powiem tak.
Czasami pewne sprawy - pomijajac już aspekt stanu technicznego pojazdu - warto rozwiązać intuicyjnie, pod wpływem impulsu. kto z nas , tak naprawdę przyznając sie z ręka na sercu, nie psioczy na swoje jakieś tam usterki - ale dalej jeździ kluską tylko dlatego, że uwielbia swój samochód. Powiem tak: kasowo chyba nie stracisz! Stan techniczny potwierdzasz, że jest dobry. Autko ci sie podoba, więc je bierz. Bo wbrew pozorom, sprowadzenie auta z Niemiec, Belgii, czy skąd tam znowu, i późniejsze załatwienie wszystkich formalności w urzędach naszego pieknego kraju, nie jest prostą sprawą (znam to z autopsji). ps. dopisek od mojego gustu: w zyciu bym nie zamienił konsoli srodkowej z "B" na bezgustowny wynalazek z "C", ale to już moja prywatna sprawa pozdrowionka i słuchaj głosu serca, hej |
![]() chevy01 Omega Caravan Poznań | 2006-11-25 14:00:20
eee no, nie straszcie chlopaka
to jest latwe, ale wymga udania sie w kilka miejsc (UC, US, tłumacz, przegląd, wydz.kom.) i potrwa ok. miesiaca. to wszystko, nie ma w tym większej filozofii
PS. przerabialem to na przelomie stycznia i lutego |
Lendio LOB SYMPATYK omega bfl karawan zzz | 2006-11-25 15:25:19 Omegi C tez rdzewieja niektorzy twierdza ze ma ocynk tylko jednostronny a inni ze jest tylko na niektorych elementach. Jak jezdziles juz i ci odpowiada to sam musisz zadecydowac, tyle ze jezdzac po samym miescie ciezko troche wytestowac silnik. Roznica w mocy wyjdzie jak zapakujesz 4 osoby na poklad i pojedziesz w jakies gorzyste tereny. [ wiadomość edytowana przez: Lendio dnia 2006-11-25 15:31:50 ] |
pitkatowice Omega B Kombi Katowice | 2006-11-26 12:28:11 chłopaki dzięki bardzo za odpowiedzi, ale powiedzcie mi warto przesiąść się z B na C?? Co ma C, dla czego wartałoby się na nią przesiadać??, oczywiście w moim przypadku to będzie autko 2 lata młodsze - jednak z mniejszym silnikiem... w niedzielę za tydzien jadę dokładnie obejrzeć ten samochód i przy okazji pokazać go mojej Pani... )) To dopiero będzie jazda... dlatego potrzebuję argumentów... )) Jeden już jest - autko jest czerwone i liczę, że poprostu się spodoba... chociaż ja wolałbym czarne lub srebrbe, ale tak jak napisałem jest to poprostu okazja... ![]() |
chudy01 świdnica | 2006-11-26 15:08:26
hahah okazja? około 20 tyś zł + oplaty to jest normalna cena! a tu jeszcze ten kolor...czerwony. Limuzyna wysokiej klasy w czerwonym kolorze, to jakas prowokacja .
i to jest chyba jedyny powod no i nowocześniejsza linia.
widze ze juz prawdopodobnie zdecydowałes wiec nie ma sensu ta dyskusja dalej. pzdr |
pitkatowice Omega B Kombi Katowice | 2006-11-26 15:13:57 właśnie, że jest o czym pisać - mam taki plan ustawię moją mega Omę B obok tej mi proponowanej i zdecyduje ogólnie wygląd... cholera gdby nie ten kolor... niebyłoby tematu... tak myślę - zobaczymy...;-(
Napiszcie na co powinienem zwrócić szczególną uwagę... np.: przy Omedze B wiedziałem, że muszę patrzeć na tylne nadkola - a teraz nie mam pojęcia... |
chudy01 świdnica | 2006-11-26 15:23:07
Ale uparty. Zwracaj uwage na to samo co w przypadku B, przeciez to jest to samo auto , albo poszperaj dobrze, było o tym dość obszernie pisane.
|
arielka LOB MEMBER Omesia C 2.6 Design ... Ostróda | 2006-11-26 21:30:52 Elo!
Porównałeś przebiegi? Jeśli auto z Niemiec, to możliwe że, stan zawieszenia lepszy (+) Kolor, uważam, nie jest najważniejszy (+/-) Nie jeździsz nim. Silnik "dyskusyjny" (-) Obecnie masz "ciekawszy". Ocynk - podobno słabej jakości, ale ocynk (+) Rocznik - nowszy, świeższy (+) Cena/rozliczenie - średnia (+/-) Rejestracja (opłaty) - nie taki diabeł straszny jak go malują
Piszesz, że Twoja B się sypie... Hmmm, C 'nie' jak cud (-)
Wyposażenie - B-ez zmian (-) Mniejsze spalanie (+) Fun z jazdy (-) Reasumując (cicha, osobista sugestia) - nie zamieniłabym C na B
Pzdr Arielka |
pitkatowice Omega B Kombi Katowice | 2006-11-26 23:18:45 szczena mi klapła i nie mogę jej do tej pory pozbierać - Arielka jakby znudził Ci się facet z którym jesteś daj znać... ))) A poważniej to pewnie zdecyduje moje samopoczucie w tym aucie... jeździłem kiedyś pomarańczowym seicento i wkurzał mnie fakt jak mrugali do mnie faceci na światłach - wtedy przysiągłem sobie, że nie kupię więcej autka w damskim kolorze ))))))) pozdrawiam załogę... ![]() |