MotoNews.pl

Pożar pod maską

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich obecnych
Z jakiegoś powodu (ze starości) pokruszyło mi się kilka zatrzasków trzymających osłonę wygłuszającą pod maską. Osłona poleciała na kolektor i się zapaliła. Na moje szczęscie straty sa wręcz symboliczne. Najbardziej ucierpiała osłona a na masce nie ma żadnych śladów. Czy moge jezdzić bez tej osłony, bo ona chyba też stanowiła izolację termiczną? Boję sie czy maska nie będzie się zabardzo nagrzewać od silnika

Bez obaw, to wygłuszenie. Mata nie wszędzie była montowana,
a maskom to nie przeszkadza.

wow.. a u mnie ta osłona obciera o silnik już od ponad roku.. powiedzieli mi że nie ma szans aby przetarło silnik więc tak jeżdże..

ale skad takie zatrzaski wziaść?

hipermarkety albo sklepy motoryzacyjne, tylko trzeba njpierw zmierzyc srednice otworu

czyli trzeba by zdjąć całkowicie tą osłone, i dostać się tam... moze ktoś ma 'gołą' maskę , orion '91 i by zmierzył , specjalnie mi to nie przeszkadza.. ale jak moze się zapalić.. tylko od czego.. diesel - tam nie ma iskry..

ale to pewnie grosze kosztuje więc warto zrobić..

typ silnika nie ma znaczenia, mi się zapaliła nie od iskry tylko dlatego ze dotknęła gorącego kolektora

to sie chyba musiało nieżle obwiesić.
Jak co to mam to wygłuszenie od mkV ale nie wiem czy pasuje do mkVI
za free jak co

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2006-11-25 20:37:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2006-11-25 20:38:45 ]

Cytat:
2006-11-25 20:18:43, Kajteknr1 pisze:
czyli trzeba by zdjąć całkowicie tą osłone, i dostać się tam... moze ktoś ma 'gołą' maskę , orion '91 i by zmierzył , specjalnie mi to nie przeszkadza.. ale jak moze się zapalić.. tylko od czego.. diesel - tam nie ma iskry.. ale to pewnie grosze kosztuje więc warto zrobić..

kupisz w motoryzacyjnym, wyciagniej jeden plastik i kup podobny, maja troche mneijsze kolka, ale trzpien jest prawie taki sam, trzyma elegancko..

co do jazdy bez oslony - ja cale lato jezdzilem bez, zalorzylem dopiero na zime, coby mu cieplej ciut bylo;]