Tiko - 9 litrow w trasie, 12 w miescie lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie moge sobie dac rady ze spalaniem. Wymienilem filtr powietrza, swiece, przewody, termostat(myslalem ze jest nie dogrzany), byl na regulacji a pali tyle ze glowa mala na ten samochod..Bezyny zzera 7,5-8 litrow przy spokojnej jezdzie. Na dodatek przy calkowitym wcisnieciu gazu na bezynie wycina mi go. Zaden mechanik nie wie co to moze byc..

rozumiem ze sonda lambda dobra??

No , a jakie HC analizator spalin pokazał???

To ma gaźnik to chyba nie ma tu sądy lambda. Mechanik powiedzial że nie trzeba robic zadnej analizy spalin ale chyba sie za to wezme i wtedy zobacze

Przy I generacji regulacja zawsze powinna odbywać się przy pomocy analizatora spalin. Poza tym dobrze jest zrobić analizę spalin z beny i LPG, żeby wyeliminować jakieś problemy z silnikiem, dodatkowo można sprawdzić kompresję (może przez jazdy "na ubogo" wypaliło zawory i najpierw trzeba zrobić głowicę, bo żadna regulacja tego nie poprawi).

Może być głowica, poza tym ile km przejechał ten reduktor ?

Dzieki za podpowiedz to moze byc cos z kompresja bo nie jest najmocniejszy

Cytat:
2006-11-27 10:48:09, seju pisze:
.Bezyny zzera 7,5-8 litrow przy spokojnej jezdzie.

Bardzo dużo ci pali beny, jeżdze trochę Tico i to pali w mieście do 6,5 l max

może być to , może tamto, na dwoje babka wróżyła, zgaduj zgadula, zdadaj spalny i będzie widać czy problem z kompresją czy z czym innym...
luknąłem właśnie do programu warzstatowego, żeby zapodać wartości ciśnienia sprężania i normę spalin dla tico, niestety mam inne daewo, ale tico nie.....

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2006-11-28 18:48:35 ]

na reduktorze przejechalem 50 tys.

Odkryłem wine tego spalania..dziwne ze zaden mechanik mi wczesniej tego nie podsunal. Samochód ma zepsuty czujnik ciepla przy termostacie i jezdzi caly czas na ssaniu.