MotoNews.pl

Ilość oleju w e36 328. Jaki rodzaj wybrać.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapytanie, ile oleju mieści się w silniku tego modelu.

Druga sprawa.... kupiłem auto niedawno, jeździ na półsyntetyku Shell.
Przebieg wynosi 215000 , czy jest autentyczny, trudno ocenić.
W każdym razie zużycie oleju jest śladowe, silnik jest suchy.

I dylemat, z uwagi na styl jazdy ( sporadycznie ale jednak zdarza mi się korzystać z obrotów maksymalnych ) i udział w rajdach amatorskich ( KJS itp. ) chcę wlać Mobil 1 5W/50. To syntetyk, jakieś sugestie, spostrzeżenia? Znam BM-ki o przebiegu ponad 300000 km, pracujące wciąż na syntetyku, bez żadnych problemów...

lej syntetyk

Ja leje Mobil 1 półsyntetyk - przebieg 175tys .
Ale skoro w rajdach to chyba serio lepiej syntetyk wlać

Cytat:
2006-11-27 11:56:49, Gustaw6666 pisze:
Zapytanie, ile oleju mieści się w silniku tego modelu. Druga sprawa.... kupiłem auto niedawno, jeździ na półsyntetyku Shell. Przebieg wynosi 215000 , czy jest autentyczny, trudno ocenić. W każdym razie zużycie oleju jest śladowe, silnik jest suchy. I dylemat, z uwagi na styl jazdy ( sporadycznie ale jednak zdarza mi się korzystać z obrotów maksymalnych ) i udział w rajdach amatorskich ( KJS itp. ) chcę wlać Mobil 1 5W/50. To syntetyk, jakieś sugestie, spostrzeżenia? Znam BM-ki o przebiegu ponad 300000 km, pracujące wciąż na syntetyku, bez żadnych problemów...

Witam !
Po dłuższej przerwie , znowu na forum.
Co do rodzaju oleju silnikowego to ci nie pomogę, za małe mam doświadczenie. Co do ilości to polecam stronkę:
http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi
Tam wpisujesz numer VIN (ostatnie 7 cyfr dokładnie) i pokaże ci ile oleju ale nie tylko.
Pozdrawiam Dekoder VIN dla BMW

[ wiadomość edytowana przez: grzesiekswiader dnia 2006-12-03 15:25:02 ]