MotoNews.pl
0 Podświetlenie deski i zegarów (167045/0)

Podświetlenie deski i zegarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam problem z którym mam nadzieje mi ktoś pomoże się uporać.

Podczas włączania świateł postojowych i drogowych nie zaświecaja sie podświetlenie zegarów jak i całej deski z przełacznikami nawiewu i awaryjnymi włacznie. Niezaleznie jednak od tego swiatla drogowe pozycyjne i wszelkie inne zewnetrzne dzialaja za kazdym razem. Gdzie mam szukać rozwiazania problemu ??? Jak ktoś mial taki problem to prosze o pomoc !!!

Dodam iz auto to 316 e36

Z góry dzieki

prosta sprawa mialem to samo jak i kilku chlopakow
na bank bedzie to regulator jasnosci podswietlanioa zegarow ten na lewo od kierownicy. ja kupilem uzywany za 17zl na allegro i po problemie.
pozdr

U mnie zniklo tylko podświetlenie deski z przelacznikami nawiewu. Co może być przyczyna?
Pozdr

kurcze sprawdzilem ten potencjometr do ustawienia jasności oswietlenia przyrzadow w kabinie ale jest ok. Nie wiem co moze byc jeszcze bo to jest tak ze raz na jakis czas wszystkie podswietlenia dzialaja a czasem sie nie wlaczajai nic nie widac z jaka predkoscia sie jedzie !!!

Czy ktoś ma jeszcze jakieś rady? Prosze o odpowiedź !!!

Ja mam tego typu problem ze mi zniknelo podświetlenie pokręteł od nawiewu, 3 raz mi sie to zdarzyło, ale teraz chyba na dobre.....

Jakby coś nie łączyło.....

Cytat:
2006-11-27 19:55:02, maniac4 pisze:
kurcze sprawdzilem ten potencjometr do ustawienia jasności oswietlenia przyrzadow w kabinie ale jest ok.

co do wlaczania sie raz na jakis czas mialem dokladnie to samo - od tego sie zaczelo...

a jak go sprawdziles???? ja tez tak myslalem, podlaczalem "na krotko" itp i zawsze wychodzilo ze wszystko ok... dopiero jak od kolegi przelozylem na chwile zaczelo swiecic...

masz kogos znajomego z takim wozem? przelozenie tego potenciometru to 20sekund...

i bede sie nadal upieral ze to tego wina... tego regulatora!!!

Cytat:
2006-11-27 19:27:45, Gregor pisze:
U mnie zniklo tylko podświetlenie deski z przelacznikami nawiewu. Co może być przyczyna? Pozdr

zaroweczki? tam sa takie male zaroweczki na wcisk z tylu... musisz delikatnie wymontowac ten panel i wysunac go troche do przodu, z tylu jest juz nie pamietam 3 czy 5 takich zaroweczek z czarnymi podstawkami. jesli je wymienisz powinno swiecic...
pozdro

Dzieki k1cyprys

Jednak padł główny włacznik światel wiec kupilem cena okolo 25 zl i po krzyku wszystko smiga. Dzieki za wskazówki hehehehe ten suwak od przyciemniania zegarow tez wymienilem.
Pozdro.

Witam
Ja mam problem odwrotny, znaczy się po wyłączeniu stacyjki i wyłączeniu świateł , mimo tego włącza się bzyczek przypominający o ich wyłaczeniu , po paru sekundach przestaje , ale nie wyłacza się podświetlenie zegarów , deski rozdzielczej , podświetlenie przełączników nawiewu , podnoszenia szyb itd , oraz podświetlenie tablicy rejestracyjnej . nie wiem gdzie szukać problemu. W taki sposób rozładowałem sobie akumulator , zamknąłem auto , wracam wieczorem a tu wszystko się świeci w środku , no i zdechło.
Może ktoś ma rade , gdzie szukać ?
autko e36 316i

witam, ja mam bardzo wielki problem odnośnie dostania się do żarówki podświetlajacej temp silnika w E36. odkręciłem już 2 śrubki te nad zegarami i "zastanawiam" sie jak to wyciągnąć i za pomocą czego??? zeby of course nic nie uszkodzić... pomocy! chyba nie trzeba rozmontowywać całej deski rozdzielczej? pozdrawiam

spokojnie calej nie trzeba ale musze ci powiedzieć że jest to trudne i potrzeba duzo cierpliwosci żeby nic nie zepsuć i nie porysować deski nad zegarami!!!

Ja wyciagalem zegary bo wstawialem ramki aluminiowe wiec musialem je rozebrac na czesci pierwsze, ale wracając do tematu użylem do tego zwyklego noża kuchennego z tym że takiego dlugiego, którym sie np: chleb kroi. Musisz powoli podważać od góry raz z lewej raz z prawej aż w koncu zegary na tyle bedą wystawac że zlapiesz za mocowanie tam gdzie sruby są przykrecone i wyciagniesz. Samo wyjecie zegarów mi zajelo okolo 15-20 minut i nieźle sie przy tym naklełem
Pamietaj powoli !!!!

ale przecież chodzi o efekt koncowy a ten jest suuuuper

Pozdro 4 all

Cytat:
odkręciłem już 2 śrubki te nad zegarami i "zastanawiam" sie jak to wyciągnąć i za pomocą czego??? zeby of course nic nie uszkodzić... pomocy!

Najprościej to przy pomocy tych samych torksów których urzyłeś do odkręcenia 2 śrubek mocujących zegary z deską rozdzielczą. Zaczepiasz 2 torksy o 2 mocowania zegarów i jednocześnie pociągasz do siebie. Trwa to jakies 5 sekund
Pozdrawiam

Gregi nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nie ma pelnych otworów w tych mocowaniach i nie można zaczepić nie wiem jak to opisac ale u mnie są to tak jakby połotwory, które po wkreceniu torxów nie pozwalają aby zegary wyszly.

Czyżbyś mial inne mocowanie zegarów ???
>

[ wiadomość edytowana przez: showman dnia 2007-02-10 01:01:27 ]

sorki dawno to robilem i zapomnialem, coś mi si epomieszalo

masz racje to jest dobry patent nie wpadlem na to

mocowanie

[ wiadomość edytowana przez: showman dnia 2007-02-10 01:02:16 ]

wielkie dzięki za wszystkie oryginalne patenty najpierw spróbuję bez noża pozdrawiam