MotoNews.pl
6 Awaryjne odpalenie na gazie - Bingo S4 pomóżcie (167198/0)

Awaryjne odpalenie na gazie - Bingo S4 pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam instaklację II gen na parowniku BRC i elektronice Bingo S4,auto to daewoo nexia 1,5 8V nie mam aktywowanej funkcji awaryjnego odpalania na gazie i nie mogę tego zrobić; wszystkie przytrzymywania przycisków i inne czary nie działają. Padła mi pompa a muszę zaprowadzić auto do mechanika bo jest do zrobienia jeszcze parę rzeczy, pytanie jak fizycznie spowodowac "pyknięcie" elektrozaworu na włączonym zapłonie (trzeba chyba dac impuls na któryś z przewodów?) Licze na Waszą pomoc, pozdrawiam

gdzieś spotkałem się z tym zapalaniem,wpisz w wyszukiwarce ten problem lub podobny i Ci wyskoczy.U mnie jest tak: przekręcam kluczyk i przełącznikiem z lewej strony[lpg] przekręcam w prawo a potem znów w lewo i mogę odpalać na lpg.Pali się ciągła żółta.

Kaziu to jest inny przełącznik i komputerek LPG. W Bingo musi być uaktywniona w sofcie opcja awaryjnego odpalania, inaczej kombinowanie z przełącznikiem nie ma sensu.

BiKej, niestety nikt nie jest wróżką i nie wie jak Masz podpięte elektrozawory. Musisz wziąć miernik w łapki i sprawdzić gdzie na cewkach elktrozaworów Masz +, a gdzie minus i tam podawać napięcie, ale obawiam się, że i tak nic z tego, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że komp LPG i tak nie będzie pracował, aż dostanie sygnał przejścia na LPG (próg obrotów). A eksperymenty z elektrozaworami mogą się źle skończyć. Nie lepiej poprosić sąsiada, żeby Cię zaholował do mechanika, albo poszukać kogoś z lapkiem i fejsem i normalnie uaktywnić opcję awaryjnego rozruchu?

Danek-jak podkreślałem w wyszukiwarce kiedyś spotkałem ten problem.A ponadto jak gościu chce nieco więcej wiedzieć na temat swojej instalacji i poszerzyć wiedze to niech wybierze strone: www.kme.com.pl/ i tam są instrukcie i programy do pobrania.Ja mam Romano też trudny ale jakoś sobie z tym poradziłem dzieki właśnie kolegom z tego forum.

podlacz + do zaworu / filtra zwykle czerwony przewod, i zapal wciskajac nieco gaz

MireQ--jezu maria przecież to potem bedzie wielkie BUuuuuummmmm?No chyba ,że gość zna się na rzeczy.Czy się myle.?