[K] Silnik V8 - chętnie Chevrolet - Niesprawny !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Poszukuję namiaru na silnik V8, najchętniej produkcji Chevroleta.

Może być small block - 5,7 l
Mogą być big blocki.

Niestety póki co trafiam jedynie na oferty silników sprawnych za zbyt duże pieniądze.

Warunek... silnik musi posiadać 4 proste korbowowdy.

P.S Może być sam blok bez głowicy.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-11-29 14:20:50, SpeedR pisze:
Jak w temacie. Poszukuję namiaru na silnik V8, najchętniej produkcji Chevroleta. Może być small block - 5,7 l Mogą być big blocki. Niestety póki co trafiam jedynie na oferty silników sprawnych za zbyt duże pieniądze. Warunek... silnik musi posiadać 4 proste korbowowdy. P.S Może być sam blok bez głowicy. Pozdrawiam - SpeedR

SpeedR robi dragstera z esperaka!!

Cytat:
2006-11-29 17:46:18, Robert_S pisze:
SpeedR robi dragstera z esperaka!!

Właśnie dlatego napisałem, że niesprawny i może być bez głowicy .

Wbrew pozorom jednostka ta jest mi potrzebna do wykonania... stołu do salonu

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
Warunek... silnik musi posiadać 4 proste korbowowdy.

Nogi???

Pzdr.

lepiej zrób podstawę stołu z bloku silnika V6 lub V8 i szklany blat - tak jak to zrobili goście z top gear
poza tym możesz wziąć blok/korbowody z ruskiego czołgu i też będzie fajnie - po co akurat chevi?

Cytat:
2006-11-30 17:01:23, Robert_S pisze:
lepiej zrób podstawę stołu z bloku silnika V6 lub V8 i szklany blat ...

Tak właśnie zamierzam wykonać cały projekt.

Cytat:
poza tym możesz wziąć blok/korbowody z ruskiego czołgu i też będzie fajnie - po co akurat chevi?

Lubię silniki Chevi ze względu na konstrukcję samego bloku i mocowania osprzętu.
Co prawda stół z alternatorem będzie wyglądał ch... znaczy się beznadziejnie, ale na szczęście osprzęt mnie nie interesuje

Pozdrawiam - SpeedR

kombinator fajny pomysł!! Gratuluje pomysłu

Cytat:
2006-12-01 21:27:58, Czarek_Rej pisze:
kombinator fajny pomysł!! Gratuluje pomysłu

Pomysł jest Jeremiego Clarksona, a nie Speedera

Cytat:
2006-12-02 14:59:40, -JACO- pisze:
Pomysł jest Jeremiego Clarksona, a nie Speedera

No i bracie rozp...ś całą misternie utkaną aurę mojego geniuszu

A tak na serio, to mam chęć lekko zmodyfikować ten projekt, jednak mam nadzieję, że będzie to wyglądało lepiej.

Pozdrawiam - SpeedR

a świstak siedzi i zawija je w te sreberka rozumiem ze projekt soczewek jest skonczony bo bierzesz sie za nastepny?

Cytat:
2006-12-04 11:34:48, basis pisze:
a świstak siedzi i zawija je w te sreberka rozumiem ze projekt soczewek jest skonczony bo bierzesz sie za nastepny?

Łukasz!...Słowo Honoru! - NIE maczałem w tym palców

Słowo honoru ,ja też nie

Tzn, ja też nie

Dobra, dobra ignoranci

Nic nie poradzę. Stół jest mi po prostu potrzebny, więc jeśli mam zakupić jakiś "badziew", to wolę się pomęczyć i wykonać coś oryginalnego.

A swoją drogą, jak ktoś ma więcej wolnego czasu ode mnie to zapraszam na "rozkminę" soczewek.
Komplet wraz z reflektorem i innym niezbędnym oprzyżądowaniem leży i czeka (... i się kurzy ) na swój czas. A właściwie na mój czas .

Zainteresowanym oferuję:
- zaplecze techniczne
- narzędzia
- (do wyboru) kawę lub herbatę

Pozdrawiam - SpeedR

Soczewki do espero oso chosi? Od czego podejdą ciekawy temat czy moge to zobaczyć ?

Cytat:
2006-12-05 16:49:56, PSTRUS pisze:
Soczewki do espero oso chosi? Od czego podejdą ciekawy temat czy moge to zobaczyć ?

Ty się nie pytaj !!....Dawaj do Łukasza na warsztat !! ...zróbta burzem mózguf ....przy Twoich zdolnościach skończycie wieloletni ( ) SpeedRoprojekt do końca tygodnia !!

P.S. poważnie piszę........... prawie

Cytat:
2006-12-05 16:49:56, PSTRUS pisze:

Generalnie większość soczewek bez rozbudowanej oprawy podejdzie.
W moim przypadku to akurat soczewy z Punto II.

Generalnie przeszczepienie całego układu soczewkowego w dowolny reflektor, jest o tyle łatwe, że zawsze będzie on świecił poprawnie biorąc pod uwagę granicę załamania światła.
Pozostaje kwestia "gustownego" zainstalowania całości w taki sposób, aby reflektor nadal był wyposażony w elementy regulacyjne, których nie chcę w żaden sposób "okaleczyć".

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2006-12-06 12:03:24, SpeedR pisze:
Generalnie większość soczewek bez rozbudowanej oprawy podejdzie. W moim przypadku to akurat soczewy z Punto II. Generalnie przeszczepienie całego układu soczewkowego w dowolny reflektor, jest o tyle łatwe, że zawsze będzie on świecił poprawnie biorąc pod uwagę granicę załamania światła. Pozostaje kwestia "gustownego" zainstalowania całości w taki sposób, aby reflektor nadal był wyposażony w elementy regulacyjne, których nie chcę w żaden sposób "okaleczyć". Pozdrawiam - SpeedR

gdybym mieszkał bliżej chętnie zrobiłbym Ci to za garść tiktaków bo lubię się w takich pierdołach babrać.
Pomyśl nad ukształtowaniem stelaża dla soczewek z blachy aluminiowej - swego czasu robiłem dość skomplikowane kształty z blachy którą wyłożona była skrzynia zamrażarki

Cytat:
2006-11-30 14:25:04, SpeedR pisze:
Właśnie dlatego napisałem, że niesprawny i może być bez głowicy . Wbrew pozorom jednostka ta jest mi potrzebna do wykonania... stołu do salonu Pozdrawiam - SpeedR

i tak to będzie wyglądało

[ wiadomość edytowana przez: KRECIK0001 dnia 2007-10-26 18:22:54 ]

Cytat:
2006-12-01 14:38:05, SpeedR pisze:
...
Co prawda stół z alternatorem będzie wyglądał ch... znaczy się beznadziejnie...

Pozdrawiam - SpeedR

No co ty Łukasz. Przyjdą goście i będą pedałować....