Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-05-21 13:08:30
regularnie smarowac zeby sie nie zapiekaly ![]() TheFiatAndTheFurious ![]() |
![]() Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-05-21 14:01:50 jaki jest koszt regenerowanych zwrotnic? orientowales sie juz? |
mkorynek Fiat 126p Wrocław | 2003-05-21 14:13:51 We wrocku mozna kupic regenerowane za 55zl/strona i podobno sa duzo wytrzymalsze niz sworznie,bo te sa robione z jakiego miekkiego materialu..
korek |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-05-21 15:21:18 A więc chciałby troche sprostować mity o zwrotnicach ![]() Regenerowanej juz nigdy nie kupie, wytrzymała 5 dni, naprawde równo 5 din i jest taki luz na sworzniu ze koło ze 2 cm chodzi ![]() Specjalne narzędzia? według mnie porządny młotek to jest standard, problem jest w rozwiertaku ( nie wierzyć tym tulejką nie do rozwiercania, itak trza rozwiercić ale dużo mniej) Tuleje metaloweo gumową wyjąłem w częsciach. klin sworznia wylazł bez problemu. Sam sworzeń..... Trzeba znaleźdź coś do wybijania ( ju użyłem śruby chyba m 12 seczlifowanej na stożek. Porządny młot i wyjdzie ( ale nie jest to takie proste, tzrba naprawde duzo zabiegu aby wybić ten sworzeń ale też nie jest to zadanie dla komandosów ![]() ![]() Ale też mnie straszyli itp itd, ale nie było aż tak źle. zobaczymy ile wytrzyma. A tą co kupilem to ktoś chyba spierdolił przy regeneracji. 70 zł w plegar. a byłby za to resor wyklepany ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-05-21 16:36:55 Gratuluje zapału!! ![]() |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-05-21 20:51:17 Panowie powiem wam prawde o regenerowanych zwrotnicach ponieważ uczyłem sie w firmir która przeprowadzała regeneracje. Więc jeśli macie troche zapału i widizeliście jak ktoś to robi lub chcecie powalczyć to róbcie sami. Zestawy do regeneracji które mozna kupic w sklepie motoryzacyjnym są uzywane do regenerowania zwrotnic w zakładach które to robia. Potrzebne oczywiście rozwiertak kilka odpowiednio utoczonych wałkow do wybicie np. silenbloku(tuleja metalowo gumowa), tulejek i klina blokującego sworzeń to za 20 zł + jakiś czas pracy i checi macie zrobione zwrotnice po obu stronach. A jeżeli kupujecie po regeneracji placicie za czynności które ktoś wykonuje, części znaczy sie zestaw naprawczy no i farba która je malują moim zdaniem niewarto wywalić tyle kasy chyba że ktoś niema o tym pojęcia. A sworznie czasami ciężko wychodzą ponieważ sa zapieczone( niesmarowane x lat). Niebiore odpowiedzialności za wasze zwrotnice niech moc bedzie z wami ![]() |
mkorynek Fiat 126p Wrocław | 2003-05-22 09:23:22 No tak,ale musze miec odpowiednie narzedzia do tego,a warsztatem nie dysponuje,wiec chyba tak i tak bede to robil u kogos...
michal |
![]() speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2003-05-23 11:23:40 U mne gosc mi robi za 80 PLN, raz bylem u niego i widzialem jak robi tych podkladek to ma w pizdu różnych grubosci, mierzy suwmiarką i wybiera taka jak trzeba |
![]() Lunatic F&F Sympatyk Fiat 125 Warszawa | 2003-05-23 11:30:32 zestaw naprawczy i do roboty! trzeba uzbroić się w cierpliwość i duży młotek, choć ten młotek to też tak nie do konca bo ja swożnie w swoim kleszcze musiałem wyciskać na prasie... ![]() |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-05-23 13:02:24 O własnie podkładki różnej grubości też sie przydają u mni jak niebyło odpowiednich szlifowałem na szliwierce na odpowiednią grubość!! ![]() |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2003-05-23 13:12:27 to ja sie tez przyznam, ze nie mielismy wystarczajaco duzego mlotka i wybijalismy wszystko siekiera:)))) ...oczywiscie nie ostrzem:) |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-05-29 20:13:46 Czy ktoś mi podpowie, gdzie w Warszawie zrobią mi dobrze i tanio zwrotnice do kaszla? Wieki tego nie robiłem i urwały mi się kontakty. |
Yaninnya 126, CC Warszawa | 2003-05-30 00:21:49 Help !!!!!!!!! Podpowiedzcie coś, bo zwrotnice mam w przedpokoju a kaszel jest dwukółką!!!!!! |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2003-05-30 00:28:14 tydzien temu byla mala dyskusja na temat zwrotnic
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=16734&hq=zwrotnic&f=25 samemu bedzie dobrze i tanio, chyba ze nie masz czasu i checi ![]() wtedy musi pomoc ktos z warszawy... |