Sprzeglo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem bylo,az za duzo i przez to mam watpliwosci.
Wpada mi w podloge pedal sprzegła,czasem slychac pykniecie przy naciskaniu tak jakby chcial zlapac wczesniej ale cos sie obmyka.
Sprzeglo sie nie slizga chyba.Wrzucilem 5 bieg przy 60km/h i obroty rosly proporcjonalnie do predkosci. Potem stalalem,zaciagnalem reczny i probowalem ruszyc z 2go biegu,auto gasnie.Motyw z gorką tez sprawdzalem i auto przyspiesza.Znacie jeszcze jakis sposob zeby zdiagnozowac co to?

[ wiadomość edytowana przez: Przemm dnia 2006-12-01 09:36:49 ]

Jeśli problemem jest u Ciebie to wpadanie pedału sprzęgła, a po za tym to auto jedzie dobrze, to na 90% jest to spręzynka przy samoregulatorze sprzęgła, mi kiedyś pękła, spręzynke dostałem za darmo założenie 60zł:/(MK V) w MK VII podobno dużo łatwiej i taniej.

Tak jak kol. Kajtek napisał - samoregulator, na 99%. Aczkolwiek pozostaje 1% dużo, dużo droższy

Wlasnie kupilem samoregulator ale nie ma w komplecie sprezynki.
zaraz ide wymieniac.porobie foto.

Czy sposoby w jakimi sprawdzalem sprzeglo sa dobre?

[ wiadomość edytowana przez: Przemm dnia 2006-12-01 17:51:19 ]

Powodzenia

z tego co piszesz nie ślizga się i wszystko ze SPRZĘGŁĘM jest ok, dlatego obstawiamy samoregulator.

Wymienilem samoregulator.W sumie nic strasznego.Godzinka roboty.Teraz jest git

Pisałeś wcześniej, że dostałeś samoregulator, ale nie było przy nim jakiejś sprężynki. Opowiesz, jaka była dalsza historia tej sprężynki? ))

u mnie w mk7 nie ma sprezynki. wogle samoregulatora nie ma. jest sruba ktora sie reguluje pedal.

pozdro

Historia byla prosta zalozylem starą

A ja dzisiaj się uwziąłem i zrobiłem ten samoregulator, ufff. Ja też kupiłem i nie było sprężynki i tez starą założyłem
Okazało się, że dobrze, że kupiłem nowy, bo... sam połamałem stary Przyczyna przeskakiwania leżała chyba w tym, że ten mały wichajster z ząbkami albo był źle założony, albo coś tam wyskoczyło w każdym razie założyłem nowy, mam nadzieję, że wszystko będzie grało

Cytat:
2006-12-02 12:05:53, wer1207 pisze:
u mnie w mk7 nie ma sprezynki. wogle samoregulatora nie ma. jest sruba ktora sie reguluje pedal. pozdro

to troche głupio się jeździ skoro pedał 'nie wraca'.. ..

Jak sprzegło to pytanko mam.

Jako ze zielony jeszcze jestem. Takie lamerskie pytanie.

W ktorym miejscu sprzegło podciągnąć w 1.8TDi ?????

Bo strasznie mnie denerwoje wciskanie do samego spodu sprzegła . Tym bardziej ze rozmiar stopy mam troche niestandardowy i troszke mi niewygodnie .

Aaaaa przy okazji pierwszego posta. Witam wszystkich klubowiczów serdecznie i mam nadzieje ze sie miło bedzie współpracowało.

POZDRAWIAM