Jaka jest dobra instalacja gazu do 1.6 Zeteca?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A naczym wy jeżdzicie?
Ja kompletnie się nie znam i zdaję sie na waszą opinie.
Jakiś godny polecenia zakład na ślasku?

BRC sekwencja. I tyle.

Cytat:
2006-12-01 22:15:55, Roland77 pisze:
A naczym wy jeżdzicie? Ja kompletnie się nie znam i zdaję sie na waszą opinie. Jakiś godny polecenia zakład na ślasku?

Sekwencja warto dolozyc wiecej a buja jak na benzynce ,a teraz i tak poleciala z ceny.

Exactly.

Cytat:
2006-12-01 22:23:02, WilK pisze:
Exactly.

Czyli BRC sekwencja żadne tam "Solarisy"

A gdzie to moge kupic ?

ale czy aby sie terazci opłaca zakładać ja załozyłem rok temu ale teraz ceny gazu wariuja i bedzie jeszcze gorzej

Cytat:
2006-12-01 22:50:29, Roland77 pisze:
Czyli BRC sekwencja żadne tam "Solarisy" A gdzie to moge kupic ?

u gazownika .. zebys homologacje dostal itp

a z cenami fakt robi sie cienko .. ale powinno wrocic do normy wedle praw rynku

Kalkulator wykazał że jeszcze się opłaca .
Za 7-12 miesięcy się zwróci
2000 3000 km na miesiąc

Cytat:
2006-12-01 22:58:34, Roland77 pisze:
Kalkulator wykazał że jeszcze się opłaca . Za 7-12 miesięcy się zwróci 2000 3000 km na miesiąc

Ja zalozylem teraz nidawno jezdze duzo i szybko i... 160/h 14 literkow chyba za duzo! w benzynie miescil sie 8,5/100.
Trasa 1400 kilosow(wiec miarodajna)
A inst. sekwencja,cos tu nie gra.

Cytat:
2006-12-01 23:14:20, macko1977 pisze:
Ja zalozylem teraz nidawno jezdze duzo i szybko i... 160/h 14 literkow chyba za duzo! w benzynie miescil sie 8,5/100. Trasa 1400 kilosow(wiec miarodajna) A inst. sekwencja,cos tu nie gra.

jedz do gaziarza,,,

wolno nie jezdzisz wiec sie nie dziw...

mi w korkach mieli 12 ;/

a ja założyłem w 2002 r LPG - Stefanelli "w rurę" i wszystko jest OK i nawet nie czuć braku mocy - chyba że pod górkę na 5 biegu
Ale zaznaczam że wymieniam olej i filtry co 10kkm

i zapomniałem - montują takie na ul. Ściegiennego (bodajże 7) w Katowicach
P.S. pali ok 9 litrów po trasie i 10 w mieście LPG

Jak masz aluminiowy kolektor to II generacji BRC też spokojnie daje radę. Jak ja montowałem to różnica między sekwencją a II wynosiła: 3600 - 2000 = 1600 PLN - więc się nawet nie zastanawiałem. W sumie instalka daję radę i nie czuć jakiegoś tragicznego ubytku mocy - no chyba że się w 4 osoby jedzie

Ale teraz skoro sekwencje potaniały (mógłby ktoś napisać o ile??) to nie zależnie od kolektora założył bym sekwencję - zawsze to jednak "zdrowiej" dla silnika

ja tez mam sekwencje(gaz i benzyna) i chcialbym podlaczyc swojego kompa do tego gazowego. zobaczyc co tam sie dzieje. moze cos zepsuc. dawno nic juz nie popsulem.

pozdro

Cytat:
2006-12-01 23:58:04, ndaniel80 pisze:
Ale teraz skoro sekwencje potaniały (mógłby ktoś napisać o ile??) to nie zależnie od kolektora założył bym sekwencję - zawsze to jednak "zdrowiej" dla silnika

ja za moja sekwencje 2300
podzespoly tomasseto bodajze a komputer jakos na B.... dziala de lux