Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pioter2k Toyota Corolla gdansk | 2006-12-02 15:08:37 ...witam
jestem szczesliwym posiadaczem Toyoty Corolli 98 rok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2006-12-02 15:21:24 olej - Mobil ![]() świeczki - Denso ![]() na razie tyle ![]() |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-12-02 16:21:28 tylko sprawdź czy oleju nie łyka
bo nie które z tych silniczków (4A-FE) bardzo lubią olej ![]() ![]() i z tego co sie domyślam to jest juz chyba ten 100 konny chyba że w rollkach był jeszcze jakis inny |
![]() Pioter2k Toyota Corolla gdansk | 2006-12-02 18:08:36 ...a wiec z tego co sprawdzalem na poczatku i po 350ciu milach taki sam poziom jest oleju - nie łyka. wiec good ![]() |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-12-03 13:49:18 widzisz czapczap u mnie w bordowej tez byla taka naklejka
ale w srebrnej już nie ale jak tam byly świece platynowe to wydaje mi się że w srebrnej tez powinny siedzieć platyny nie ![]() wkońcu to taki sam silnik |
![]() Pioter2k Toyota Corolla gdansk | 2006-12-04 23:20:13 witam ponownie ![]() mam pytanko jeszcze względem car-audio w toyocie jesli dobrze mowie to model e11 3door . wiem jedno że są standardowo glośniki w drzwiach przednich i z tyłu obok polki tylnej. nie wiem za bardzo jakie są wymiary glośników. czy moglby ktos podac jakies info na ten temat? zamierzam wrzucic w jakies lepsze glosniki o duzej mocy [40w rms - jesli sa takie w takim rozmiarze], bo widze ze max. rozmiar to chyba 13cm moze ciut wieksze. co polecacie by tam zamontowac? mam jedną opcje jaki bede mial sprzecik. pioneer deh p4800mp wiecej tu http://glinki.com/?l=7mxg4f - jeden plus ze mozna podlączyc bezposrednio subwoofer jakis mniejszy bo taki w sumie jest mi potrzebny. Druga opcja to sprzed second hand, a jest nim sprzet sony - head unit CDX-C90R - z tego co znalazlem na googlach to naprawde dobry sprzet DAB i takie inne. choc jest to stary sprzet jest warty kupna >> manual tu jest http://www.promelec.ru/scheme/CDX-C90R.pdf do tego mialbym w zestawie zmieniarke na 6 minidisc'ow i skrzynke basowa sonego nie znam modelu ale wszystko bylo orginalnie wyciagniete z samochodu importowanego z japonii i wszystko jest na bank dobrze spasowane. do skrzyni jest dolaczony wzmacniacz ktorego nie moglem znalezc na googlach :/ wszystko made in japan "mx 754-hrz" lub "xm 754-hrz" z tyłu byla naklejka [not for sale ;0))) nie wiem dlaczego to tak bylo naklejone] dodatkowo sa jakies glosniki i ten sam wzmacniacz do nich. oprocz tego, kable zasilajace wzmacniacze wraz z bezpiecznikiem wielkim [za 60euro] oraz wiazki kabli do glosnikow. facet za caly sprzet chce 300euro a mowi ze jest warty caly komplet ok 1200euro - jestem w stanie uwierzyc ze tak bylo, bo sprzet na bank ma 3-4 lata. co wy o tym myslicie? pozdrawiam |
![]() Pioter2k Toyota Corolla gdansk | 2006-12-07 09:04:19 hmmm szkoda ze nikt mi nie pomoze z car audio, to moze cos na temat zardzewiałych śrub. mianowicie zamierzam wymienic filtr oleju i mysle, zeby dostac sie do filtra i zaczepic na nim klucz od filtra oleju to trzeba zdjąć pokrywe nad kolektorem, chciałem odkręcić te trzy nakrętki. polalem wd-40 5dni pod rzad, jedna puscila, drugą ukrecilem trzecia trzyma sie ani drgnie, tylko nakretke mam zjechana lekko takze klucz oczkowy i nasadowy numer 10 odpada :/ co mam zrobic. i czy da sie jakos zmienic ten filtr bez odkrecania tej blachy?
dziekuje za szybka odpowiedz |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-12-08 09:19:21
Eee tam lepiej dokrecic fes ciezka reka niz pozniej odkrecac filtr boschem ![]() ![]() ![]() Kurde z tym plaskownikiem to niczym z tej bajki ale zapomnialem tytulu, takiemu pomyslowemu wynalazcy (chlopakowi) skakalo po glowie jajko az wymyslil cos wybitnie tworczego ![]() ![]() Kiedys szukalem klucza do filtra o wymiarach wielokata podstawy ale nie udalo mi sie znaleźć, w haynesie taki na fotkach jest, bylby lepszy niz lancuszek, pewniejszy |
![]() Pioter2k Toyota Corolla gdansk | 2006-12-11 23:27:41 witam ponownie
moja walka z filtrem zakonczyla sie, gdyz udalo mi sie go odkrecic reka, ale martwi mnie jedno, mianowicie spuszczanie plynu z ukladu chodzenia, gdyz nie moglem znalezc tego korka, a przy okazji zeby tego szukac urwalem 3 sruby oslony plastikowej pod skrzynia, ja pier...le, no ale coz, woda robi swoje i sie nie dziwie ze pordzewiale byly. Zauwazylem jeszcze jedno, ze linka gazu jakas jest taka brudna zaolejona, i chyba zle zrobilem bo prysnelem WD-40, by ja przesmarowac, by lezej chodzila przy przepustnicy, wczoraj zauwazylem, ze ta linka to w ogole jakas taka luzna jest, ze moge ja nacisnac bez ruszenia przepustnicy na ok 2-3cm i dzisiaj jak jechalem to dziwnie sie zachowuje przy przyspieszaniu i zmienianiu biegu, gdyz gubi obroty, bo odczuwam lekkie opoznienie pedalu gazu jesli na lince jest ok 2-3 cm to wiecie pewnie jaki jest luz na pedale ;/. jak mi kiedys kumpel powiedzial, jak auto jezdzi to nie ruszaj :/ zawsze musze cos spiepszyc,i teraz nie wiem co z ta linka, mam ja wyregulowac czy wymienic? dzieki z góry za info |