SIŁOWNIK CENTRALNEGO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały problem...chodzi o to że siłownik mi nie zamykał to rozebralem i wsadzilem i dziala jak trzeba...

PROBLEM leży w tym że w tych drzwiach guzik od zamykania od środka wchodzi jak masło a nie przeskakuje jak sie go ręką zamyka czy otwiera...nie wiem czy to wina siłownika czy w samym zamku jest jakaś zapadka odpowiedzialna za takie przeskoki tego guzika... Za porady z gory dzieki

Raczej zamek. Sprawdź czy nie jest rozklekolaty i nie latają w nim bebechy na wszystkie strony.

U mnie też luzno lata ta zapadka i nieraz jak mocniej trzasne drzwiami to automatycznie centralny zamyka wszystkie drzwi, i jeszcze nieraz jak otwieram drzwi od środka to też centralny zamyka drzwi. Wina centralnego czy coś innego

Ostatnio rozbierałem zamek w tyle z podobnego powodu.W mechaniżmie jest taka mała ,okrągła sprężynka ,dzięki niej zamek (ten od cycka w drzwiach)przełącza się do pozycji góra -dół i nie wylata przy klapnięciu drzwiami.Moja miała urwany zaczep .Z braku takiej nowej, starą wygiołem w "U" i wsio w pariadkie.I taka rada dla lubiących patenty-sprężynki przed wyginaniem trzeba roachartować, np.padgrzewając do czerwomości zapalniczką,inaczej pęknie.Tyczy się to tylko tych odcinków ,które w znacący sposób chce się modulować.

Cytat:
2006-12-02 19:05:14, bartos79 pisze:
Wina centralnego czy coś innego

Przeca jasno piszę. WINA ZAMKA W DRZWIACH!

A ja dodaję, co konkretnie w tym zamku i w tych okolicznościach przyrody

no i dobra o to mi chodziło....w tylnych drzwiach to mam także o samozamykanie sie nie martwie....chyba ze tych jednych drzwi....a z zamkiem i tą spręzynka to zobacze w drzwiach po drugiej stronie i przynajmniej na centralnym sie zaoszczędzi pare groszy

Cytat:
2006-12-03 00:38:47, rafalko pisze:
przynajmniej na centralnym sie zaoszczędzi pare groszy

Albo wtopi kilkadziesiąt zł w zamek

nie wtopi napewno !!!!! wypatrzylem juz posta z tym problemem że sprężynka -tego cycka lubi sie ułamać .... pozdrówka

Cytat:
2006-12-03 15:47:05, rafalko pisze:
nie wtopi napewno !!!!!

Mój zamek był niestety cały rozklekotany i sprężynka by pomogła jak umarłemu kadzidło.

A skoro jesteśmy w temacie to może macie jakiś pomysł jak sie dostać ...kulturalnie do środka samochodu, kiedy po pizgnięciu drzwiami centralny sam zamknie wszystkie drzwi !!!!! ????? Miałem takie zdarzenie ..z pół roku temu a kluczyki miałem oczywiście w stacyjce
Ja dostałem się do środka w sposób taki, że po uderzeniu ok 5 razy z siłą ok 100 kg w pokrywę bagażnika - centralnie po środku nad zamkiem - ... u mnie pokrywa się otwarła, i dostałem się do środka przez lukę w oparciu . Póżniej drutami kijkami itp. wynalazkami otwarłem drzwi. EFEKT UBOCZNY : wgnieciona pokrywa bagażnika Jeszcze dwie takie akcje i pokrywa będzie wyglądała jakby obalił się na nią słup telefoniczny... Chyba, że do tego czasu wymyślę kulturalny sposób na wchodzenie w sytuacjach awaryjnych

Cytat:
2006-12-04 10:14:26, nawigator5 pisze:
A skoro jesteśmy w temacie to może macie jakiś pomysł jak sie dostać ...kulturalnie do środka samochodu, kiedy po pizgnięciu drzwiami centralny sam zamknie wszystkie drzwi !!!!! ?????

Nie, nie otrzymasz tu takiej informacji.

Cytat:
2006-12-04 14:01:19, Adam4302 pisze:
Nie, nie otrzymasz tu takiej informacji.

Zresztą BARDZO SłUSZNIE ! ...to nie jest forum jumaczy..

Myślę że w każdym mieście jest firma specjalizująca się w awaryjnym otwieraniu pojazdów ( w Katowicach min. 2 )

....Otworzą Ci bezpiecznie i fachowo woza za ok.100zł
czyli pomijalne koszty w porównaniu z porządną naprawą (lub nawet wymianą) pokrywy bagażnika tudzież innej szyby

Poza tym...nie rozumiem , jak można zadać takie pytanie na forum ...no chyba że chodziło o taką informację jak moja

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-12-04 14:29:30 ]

A skoro jesteśmy w temacie tooo... mam taki pomysł .....wystarczy spędzić kilka minut na google... i pierwszy lepszy z brzegu przykład w Poznaniu:

awaryjne otwieranie i nie tylko ..

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-12-04 14:49:27 ]