MotoNews.pl
9 Silnik krokowy biegu jałowego - demontaz Carina E 2.0 3S-FE (167567/18)

Silnik krokowy biegu jałowego - demontaz Carina E 2.0 3S-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Mam Carine E 2,0 3SFE i potrzebuje przeczyścic silnik krokowy biegu jałowego. Mam jednak problem z jego wymontowaniem.
Wykreciłem dwa wkręty, zdemontowałem kopułkę (z uzwojeniem silnika) i nie mogłemy wyjąć trzpienia silniczka krokowego z korpusu przepustnicy.
Czy ktos wie jak to zrobić, zlbo może zna ktoś strone na której można o tym przeczytać?
I pytanie jeszcze jedno. Silniczek jest uszczelniony jakąś specjalna substancja - cos jak silikon, ale taki, który nie utwardza się. Czym można go zastapić?

Z góry dzięki za odpowiedzi
Robee

[ wiadomość edytowana przez: Robbee dnia 2006-12-02 18:36:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-12-03 17:04:59 ]
[ powód edycji: temat!! ]

WITAJCIE
Ja te mialem ten sam problem żeby wyciagnąć trzpień silniczka.
A że trzpień który wystaje jest magnesem i jest bardzo kruchy,
wiec dalem sobie spokój.
Ja wyczyscilem przy pomocy wd40 i preparatu do czyszczenia stuków.
Chodzi o to żeby preparat był pod cisnieniem.
Przdłużająca rurka, pryskając dosyć długo w otwór gdzie jest końcówka krokowca. Myśle że to jest bezpieczniejsze niż wyciąganie trzpienia.

Rdzenia sie nie wyciaga..trzeba wyjac cala przepustnice na stol odkrecic korpus zaworu ISC zwanego przez was mylnie silnikiem krokowym,jest na 4 srubkach trzeba po kazdej postukac malym mloteczkiem i odkrecac inaczej na bank sie poukrecaja.
Wyskrobac sadze ile mozna ,wyplukac w nafcie i wyregulowac. na serwisie koszt 450 zl.Jezeli zalejesz to nafta od razu caly syf wejdzie w lozyska i mozesz to sobie wyrzucic na smietnik, nowe kosztuje1600 zl a czasem wystepuje z cala przepustnica w zaleznosci od modelu

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer