Świece motorcraft

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 1.4 EFI koniec 94. Ostatnio byłem u mechanika. Mechanik oglądał świece i powiedział ze nie sa od tego silnika. Świece kupiłem rak temu w ASO forda w Bydgoszczy (gość chciał zeby podać mu tylko numer vin). Teraz zajrzałem do instrukcji i zalecan świeca to AGPR32C1. Pytanie:
czy te świece mają podkładkę czy też nie (te które mam to mają)?

jutro planuje jechać do ASO po świece AGPR32C1 dlatego prosze o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: pablo_64_mkVI dnia 2006-12-03 19:27:13 ]

idziesz do sklepu mowisz jaki silnik i ktory rok, a po tych informacjach koles szuka w katalogach jakie powinny byc i takie wlasnie ci daje...
nie wiem jak to jest mozliwe zebys dostal od innego silnika...co do ozn to nie umiem pomoc

nie idz do ASO bo zapłacisz duzo wiecej niz w sklepie motoryzacyjnym , a dostaniesz taki sam towar

A zawsze można sprawdzić np. ofertę na allegro nawet po doliczeniu kosztów przesyłki często wychodzi o wiele taniej polecam też hurtownie, które też nie gardzą sprzedażą detaliczną i można kupić o parę złoty taniej niż w sklepie u przysłowiowego p. Mietka

U pana Mietka można kupić wiele świc, ale nie zawsze Motocrafty. Nie wiem, jak tam świece do 1.4, ale w 1.6 ma to dość duże znaczenie, czy są to motocrafty, czy nie.
Po numerze VIN odczytasz m.in, takie dane jak rok producji, typ silnika i wiele innych - w każdym wypadku stanowczo wystarczy, żeby dobrać świece (o ile nie był SWAP).

wyjąłem jedną świecę i ma oznaczenie AGPS32C1. Ktoś wi czym się różni AGPS32C1 od AGPR32C1?

up

nie wiem jak w 1.4 ale ja mam 1.8 16 v i wiem ze w motokrafcie pozmieniały sie oznaczenia , te z lat 90 maja teraz inne odpowiedniki ,w sklepie wg katalogu napewno Ci dobre dadzą

wysłałem meila do aso w Bydgoszczy, zobaczymy co odpowiedzą

moim zdaniem powinny siedzec u Ciebie świece AGPS 22C

Pablo, zapytaj Slawasa

Slawas potwierdził, ze świece są dobre
dzięki za pomoc

dodam tylko że to są te same świece
kiedyś występowały pod numerem AGPR32c1
a teraz są produkowane z numerem AGPS32C1