| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-12-05 22:39:36 Lac WD 40 i ruchac kluczem az do wyplukania brudu |
pan_mietek katowice | 2006-12-06 09:21:16 ciekawe gdzie wypłukany syf z tego zamka wypływa?
pm |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-06 18:52:29
Zaraz, zaraz...
Wygląda na to, że cięgno spadło w środku. Jakby miał zapadki brudne to by przecież nie włożył w ogóle kluczyka. No chyba że w Ave jest jakaś inna konstrukcja zamka ? Jak dla mnie to rwać tapicerę i wsadzać łąpy
Pozdro. |
gr1oszek CARI E -> Ave T22 -> ? Mazury/Wawa | 2006-12-06 22:16:57 też pierwsza rzecz o jakiej pomyślałem to spadnięty wodzik. Jeżeli Ci to nie jest potrzebne i nie drażni, to ja bym to olał. I tak otwierasz pilotem, a to, że zamka nie da się otworzyc kluczykiem może utrudnić życie złodziejom. Kiedyś czytałem gdzieś nawet właśnie, że w celu zabezpieczenia przed kradzieżą zalecają, jeżeli ktoś ma centralny, to pozdejmować wodziki, żeby nie dało się zamkiem otworzyć drzwi.
Nie wiem jak w ave, ale w carinie zamek jest w jednej obudowie z siłownikiem centralnego i jest na nim sporo smaru, więc lanie WD40 czy moczenie w nafcie jest moim zdaniem bezcelowe, bo tylko wypłukuje ten cały smar i może zaszkodzić elektryce. Pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-12-06 22:42:55 A ja powiadam lac ile wlezie i ruchac do srodka i na zewnatrz,w Ave jak jest zabrudzona wkladka to sie kreci w kolko |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2006-12-06 23:08:05
wyplywa na wszystkie strony scieka po drzwiach...normalnie masakra ,byly przypadki utoniecia. Wewnatrz drzwi i tak scieka woda z piachem po szybie w czasie deszczu, na dole sa otwory odplywowe,wkladka jest w pewnej odleglosci od zamka i zareczam ze niema na niej grama smaru na koniec mozna psiknac smarem w sprayu. Mozna oczywiscie wyjac wkladke i robic to na stole ,wszystko zalezy na ile mamy wolnego czasu...i samozaparcia |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2006-12-06 23:31:43
Aaa... to co innego
Pozdro. |