Amorki gazowo-olejowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wlasnie czeka mnie wymiana amorkow w mojej bestii i znalazlem oferte amorkow gazowo-olejowych.
Nie znam sie na tym sprzecie-Co sadzicie na temat amorkow gazowych, jak wypadaja w porownaniu z tradycyjnymi olejowymi itp.??
Bede wdzieczny za sugestie.

P.S. Tak mi cos nie pasuje ten gaz,bo troche mu prosciej spierzyc z ukladu niz jakiemus mazidlowi, ale zapewne sie myle i na niczym sie nie znam

Pozdrawiam
Mariusz

Amory stricte gazowe nie istnieją. Tak czytałem, są jedynie olejowo-gazowe, które się nazywa gazowymi. Są super, założyłem ostatnio SACHSY na przód i bestia jedzie jak salonka. Młody oczywiście mnie wyśmieje, ale on ostatnio sprawdza czy mu się dobrze plomby w zębach trzymają ( kombinuje reklamację za darmo u dentysty ) i nie uważa mojej opinii za wartą uwagi

Witka , właśnie wsadziłem amory Kayaba olejowe+ sprężynki - 50 ,jestem w szoku , zawieszenie rewelacja , za pare dni pośle foto , jak będziesz wymieniał to wymieniaj cztery amory , ja miałem walnięte tyły a okazało się że przody nadawały się na szrot.
Pozdro
DanDan

Tak jak janusz piszesz-gazowe podobne nie istnieja-zastosowalem tylko lekki skrocik myslowy
Niestety nie wiem jakiej firmy sa te amorki,ale chyba nie bede patrzyl zbytnio na firme,bo kasiorki troche malo. Ta oferta to z Opel Shop'u w Poznaniu - 130 zl sztuka. O wymianie przodu chyba na razie nie ma mowy ze wzgledu na kase (a sa drozsze niz tyl),ale wiem,ze sa wytrzepane. Jedyne co,to ze nie trzaskaja,wiec udaje ze sa jeszcze OK
DanDan,a ile dales za sprezynki i co oznacza 50 (domyslam sie ze wysokosc)
pozdr
Edit

Sprężynki są od Roderta z Senatora , a -50 mm do gleby ,
sprężynki 250 zł komp. a amory 850 zł komp.

A jam to widział Kayaby z małą naklejką Sachs - i tak też mnie uświadomiono, że ktoś dla kogoś robi - albo odwrotnie, już nie pamietam.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec