Getz konsola

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam może ktoś przepis jak zdjąć konsolę w getzu chcę zamontować radio?

pozdrawiam

Najpierw poszukaj na forum - było o tym sporo.
Pokrótce-> można zaślepkę pod radio wyłamać nie zdejmując panelu.
(Wiekszość ASO tak robi).
PZDR.

hey,

Dzięki za odpowiedź ale:

1. Obczytałem forum i archiwum i nie znalazłem odp. jak zdjąc konsolę
2. Potrzebuje ja zdjać znaczy sie konsolę bo przez otwór na radio nijak nie wejdzie półkieszeń do montażu radia zaślepki juz nie mam a radio mi tak sobie lata a ja chciałbym zrobic montaż na firmowej kieszeni od producenta radia

pozdrawiam

Z kieszeniami są problemy, większość Getzów ma chyba zamontowane samo radio, przykręcone w jakiś sposób do konsoli. Każdy robi po swojemu
Ja np. mam przykręcone do tylnej ścianki.
Jeśli chodzi o demontaż konsoli to o ile pamiętam trzeba wyjąć schowek, otwiera się wtedy dostęp do zatrzasków czy śrubek. Przerabiał to u siebie termos (ja poszedłem po najmniejszej linii oporu, wyłamałem zaślepkę, nie potrzebowałem rozbierać bo nie wstawiałem półkieszeni), więc do Niego zwróć się z tym pytaniem. Ale na pewno było to szeroko opisywane na forum, dobrze poszukasz to na pewno się znajdziesz.

W wątku Jak zamontować radio w Getzie??? była na ten temat dyskusja, w tym mój opis. Nic nowego nie dodam, konsole środkową należy wyrwać, bo trzyma się tylko na zatrzaskach. Bardzo mocno siedzi, więc należy użyć sporo siły Szarpać należy wszędzie, od góry, w środku i na dole.
Dopiero jak będziesz chciał zabrać konsolę np. do domu, to należy po odłączać przewody elektryczne i linki. Przewody i linki także trzymają się na zatrzaskach, ale w tym przypadku nie należy wyrywać na siłę, tylko nacisnąć odpowiedni kawałek plastiku. Nie powinno być z tym problemu bo po wyrwaniu konsoli można sobie wszystko ładnie obejrzeć.
Do odkręcenia zaślepki nie potrzeba nic odłączać. Radio miałem przykręcone do tylnej ścianki, więc rozebrałem schowek, by mieć dostęp do tyłu radia.