MotoNews.pl
11 Jaki kask na kjs? (167782/0)

Jaki kask na kjs?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaki kask mam kupic do kjs najlepiej zeby byl lekki i byloby w nim slychac pilota ale moze narazie bez interkomu bo juz i tak za durzo kasy wlorzylem w auto tylko do kjsow w kazdym raze co polecacie?

Tak na prawde jakikolwiek NAJTANSZY

Lapek

radziłbym kupic taki bez szybki albo z wymontowalną szybką (czasami opadła mi na próbie a ze jest stara i porysowana to nic nie widziałem)

polecałby cos na wzor tego kask oczywiscie jego tanszy zamiennik
pozdrawiam

Kup najlepiej kask otwarty (bez brody), moze mieć niewielki daszek przeciwsłoneczy. Zwróć uwage na wykończenie, jakość gąbek i materiałów w środku. Ważne jest solidne zapięcie pod brodą (nic Ci nie da najlepszy kask, jeśli spadnie z głowy podczas dzwona). Tanie kaski można kupić na giełdach motoryzacyjnych, ew. jeśli zależy Ci na nowym to przemyśl oferte Fómen Motorsport.

Jako że jestem posiadaczem kasku TORNADO BMX mogę stwierdzić ze jest on tani i lekki. Wygląda tak, niestety tylko takie zdjęcie było na ich stronie

A jeżeli ci ten nie odpowiada zajedź do jakiegoś sklepu z motocyklami/częściami do motocyklów tam sobie przymierzysz obejżysz itd...

Po pierwsze primo: najtańszy
Po drugie primo: na głowę

a naprzyklad kask narciarski to juz zbyt durze przegiecie? bo są fajne i bardzo lekkie ale nie wiem czy mnie z tym nie wygonia do domu z kjsa

nalepisz naklepke Castrol'a i bedzie

pany kiedyś w kjsie w Poznaniu pilot jechał w rowerowym i puścili ich na odcinek

we wrocku kolo jechal w kasku MO zaraz zapodam fote

nie kiedyś tylko ostatnio!! pilot kubicy widac jest artystycznie zdolnu i świętego pilotka tez jeździ w czymś ciekawym, chyba właśnie narciarski hihi ale raczej polecam normalne bo może sie czasem przydać, szczególnie przy seri pasach i kanapczakach

o ja kubica jeszcze pilotowi kasku nie sprawił zimą 2004 jak startowałem z kumplem to Kubica jechał ze swoją kobietą seledynowym potwornym cc 700 a ona w rowerowym na czajniku, polewka niezła

w paru kaskach łeb miałem i najlepsze są takie za 70 parę złotych jak pokazane na fotce, tzw listonosz , dają radę, są w miarę wygodne takie z szybką są do d....kiedyś mi na bednarach zjechała szybka i taryfę zgarnąłem

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2006-12-07 17:02:02 ]

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2006-12-08 16:55:40 ]

ja mam takie cus i mowie wam - wypppas

kask

ło jezu, byle co byle to nie bylo jakies rowerowe czy tam MO. bedziesz mial jakis tani kask w rekach za powiedzmy 70 zl to sobie go oblukaj czy jak przygrzejesz glową z lewej, z prawej czy tam z gory to Ci pomoze. uznasz ze tak to bierz. to tylko KJS

pzdr

http://sklep.istore.pl/sklep,1355,28775923,11748286949388,01,,pl-pln,12951,0.html
znalazłem cos takiego

TU szukać... Przymierzam się do kupna zestawu Highway 1. 750zł to niemało ale za to jaki wypaśny

pytalem w sklepie ze skuterami i powiedzieli mi ze sprowadza kaski otwarte bez szybki za ok 60 pln wiec zobacze co to bedzie

bierz najtańszy to kjs, tu masz łbem w szybę albo klatkę nie wyrżnąć przy w sumie niewielkiej prędkości

ja jezdziłem w downhillowym hehehe wypaśny a mówicie że rowerowe się nienadają

no takie się nadaję ale takie:

to już raczej nie