Chip tuning w benzynie, co jak i gdzie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie powoli wkręcam się w temat takiego tuningu i bedę chciał coś zgromadzić na ten temat i kciał bym si ę dowiedzieć co o tym myślicie(może jakieś niemiłe lub miłe doświadczenia) stuknijcie parę zdanek na ten tem .Podobno dobrze zrobiony może max zmienić charaktterek furki ,więc zamiast ,wrzucac dużo no nameów pod maskę to warto wsadzić takie małe trikio i autko zamiata jak się patrzy.....

Pozdrófffka dla KSK i SYMPATYKÓW

Czesc Swill.Tak szukam i szukam i nie moge znalezc czym jezdzisz.
Nie mam doswiadczenia z chip tuningiem. Moje autko nie reaguje na takie przerobki To sie tym nie interesowalem,ale slyszalem ze na benzynie nie wiele mozna wskurac.No chyba ze sie ma z turbina to co innego.A tak to jak max 5% wiecej wyciagniesz to wszystko.
a pozatym zastanowilbym sie czy jest to oplacalny wydatek.Sugeruje sie tutaj cena chipow do diesli(okolice 2 tys zl).za te pieniadze mozna juz pomyslec o przerobce typu GT u jakiegos renomowanego tunera i na pewno wycisnie sie wiecej niz z chipa.
W autach starszej generacji duzo daje poprawa glowicy ,czyli polerowanie kanalow itp.z samej glowicy mozna wyciagnac dodatkowe 10%(zaleznosci od auta)

Swill moje zdanie znasz Godula i juz Masz 100% pewnosc ze to co ci montnie na bank bedzie dawac tyle mocy ile ma dawac-hamownia i wszystko jasne. Wiem ze to drogo u niego kosztuje ale napewno nie sa to pieniadze wyrzucone w błoto.Czesto przejezdzam koło Goduli wiec wstapie i dowiem sie o jakis cenach do twojego Opelka

Szacuneczek

Slyszalem ze Godula robi niezla robote,jemu mozna powierzyc autko bez obaw.

>dzięki Willu no i oczywiście Misio.Willu ja słyszałem że można coś wskurać ale napewno nie tyle ile w dieslach a jeżdżę asterką 1.4 16V oPOWER .Jeszcze nie miałem okazji się z wami wszystkimi poznać ale mam nadzieję zę to się w krótce zmieni, do zobaczyskla na spociku a i Misio z góry DZIIIIIIękiiiiii

KAmiKAdZe SqUAd POWER

POZDRÓÓÓÓÓFFFFFFFFKA FOR YOU

Jeżeli chodzi o chip tuning to najlepiej tak jak już napisali to koledzy jechać gdzieś gdzie jest chamownia i goście się znają

Oni poprostu przeprogramując eprom lub zmieniając układzik zmieniają kąty zapłonu, ilość wtryskiwanego paliwa, oraz mogą przesunąć momęt odcięcia zapłonu lub wogule go zlikwidować ...
ale niestety potrzebna jest do tego rodzaju zabaw chamownia

takie optymalne dostrojenie indywidualnego motorku wraz z chamownią u Goduli kosztuje około 1200pln.
Znam mechesa który u niego pracuje

gw..