Hałasy z tyłu samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem nowy na forum (pozdrawiam wszystkich), i mam taki problem. Otóż podczas jazdy obciążonym samochodem przez nierówności (4 osoby lub 5) z tyłu samochodu a dokładnie z tylnego lewego koła dochodzi taki dźwięk jakby się coś odkręciło, walenie jakby. Myślałem że to koło trze o nadkole ale to nie to. Podczas jazdy w 2 osoby jest cichutko. Miał ktoś takie coś ?

Cytat:
2006-12-04 22:58:01, Szosiu pisze:
Witam, jestem nowy na forum (pozdrawiam wszystkich), i mam taki problem. Otóż podczas jazdy obciążonym samochodem przez nierówności (4 osoby lub 5) z tyłu samochodu a dokładnie z tylnego lewego koła dochodzi taki dźwięk jakby się coś odkręciło, walenie jakby. Myślałem że to koło trze o nadkole ale to nie to. Podczas jazdy w 2 osoby jest cichutko. Miał ktoś takie coś ?

a może tak łozysko sie szykuje do wymiany ??

Cytat:
2006-12-04 22:58:01, Szosiu pisze:

U mnie to wydech(tlumik)na obciazeniu uderza oelement tylnego zawieszenia sprawdz .

U mnie jest ten sam problem. Właśnie miałem tworzyć wątek z takim samum pytaniem. Ja się zastanawiam czy to nie tłumnik może Czekam też z ciekawością na jakieś podpowiedzi

a zastanawialem sie czy nie ma tam moze jakiegos odbojnika ktory tak hałasuje, tylko w sumie na prawym kole jest ok....

to samo mam :]

tylko pod obciazeniem nie ?

tlumik o belke sie telepie.

btw: wam też rura miedzy katem a tlumikiem "wisi na zakrecie" poniżej podłogi ??

Cytat:
2006-12-04 23:30:32, polityk pisze:
to samo mam :] tylko pod obciazeniem nie ? tlumik o belke sie telepie. btw: wam też rura miedzy katem a tlumikiem "wisi na zakrecie" poniżej podłogi ??

Zgadzam sie

a jakby zdemontować cały wydech i ta rure wygiać tak żeby chowała sie do tej wnęki w podłodze idealnie i tak żeby nie miała jak stukać...
zepsuloby sie coś ?
chodzi mi o to czy ona celowo wisi...