Blos w omesi A 2,4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.Czy już ktoś miał blosa w omie A z silniczkiem 2,4? Czy to ma jakiś sens ??? Bo 19 litrów gazu to cholernie duuużo jak na taki motor, no nie????

Blos, to nie jest lekarstwo na niedomagania instalacji.

Cytat:
2006-12-05 20:03:43, zp pisze:
Blos, to nie jest lekarstwo na niedomagania instalacji.

Moja instalacja jest prawidłowa.

Cytat:
2006-12-05 20:09:36, abigaz pisze:
Moja instalacja jest prawidłowa.

Przeciez sam napisales,ze pali 19L

Jak niemasz pojęcia o tym, to się niewypowiadaj.

Kolego.

Twoja instalacja jest do dupy. Coś uszkodzone albo źle wyregulowane, ewentualnie źle dobrane.

2.4 silnik nie pali 19 litrów gazu jeśli wszystko jest sprawne.

ps. skoro się znasz to po co pytasz na forum?

Cytat:
2006-12-07 12:20:55, dRA_Killer pisze:
Kolego. Twoja instalacja jest do dupy. Coś uszkodzone albo źle wyregulowane, ewentualnie źle dobrane. 2.4 silnik nie pali 19 litrów gazu jeśli wszystko jest sprawne. ps. skoro się znasz to po co pytasz na forum?

Do DUPY to jest Twoja wypowiedż !!! Śmieszny jesteś!!!

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2006-12-07 16:20:47 ]

Abigaz, może trochę wyluzujesz, co? .
Jeśli wszedłeś tu tylko po to, żeby się kłócić to daj se siana, ok?
Na interesyjący Cię temat jest już obszerny wątek i najpierw radzę go przeczytać. A co do Twojej instalki to trudno nie odnieść wrażenia, że jednak coś Masz tam skopane, albo źle dobrany mikser albo źle wyregulowana, albo po prostu już swoje lata świetności dawno ma za sobą, ewentualnie połączenie tych możliwości.

Cytat:
Bo 19 litrów gazu to cholernie duuużo jak na taki motor, no nie????

Wcale nie, hłe hłe hłe.... na blosie wcale mniej nie spala, tylko lepiej idzie.....

Cytat:
2006-12-07 16:18:05, abigaz pisze:
Do DUPY to jest Twoja wypowiedż !!! Śmieszny jesteś!!!

abigaz.com.pl

Cytat:
Profesjonalny montaż:
* samochodowych instalacji gazowych

To Twoja firma czy tylko zbieżność nicka na forum i nazwy tego zakładu? Jeśli Twoja lub tam pracujesz to chyba wszyscy juz wiedzą kto jest śmieszny.

ps. czemu na lOB tak nie kozaczysz? Bo tam od moda od razu dostaniesz kopa w d**ę czy jest jakiś inny powód?

EOT

Cytat:
2006-12-07 19:24:58, dRA_Killer pisze:
To Twoja firma czy tylko zbieżność nicka na forum i nazwy tego zakładu? Jeśli Twoja lub tam pracujesz to chyba wszyscy juz wiedzą kto jest śmieszny. ps. czemu na lOB tak nie kozaczysz? Bo tam od moda od razu dostaniesz kopa w d**ę czy jest jakiś inny powód? EOT

Ty nie bądź taki mądry. Gdybyś montował gaz, to byś wiedział że są ata które chcą chodzić na gazie i te z którymi są problemy.Zadałem to pytanie na forum, bo nikt nie jest alfą i omegą, zawsze można się z kimś zkonsultować.Wykorzystałem wszystkie znane mi sposoby mont.,regulacji i zabrakło mi wiadomości.Dlatego zajrzałem na to forum. Wcale "niekozaczę", to Ty "kozaczysz"!!!

Cytat:
2006-12-07 19:24:08, omegolotC30NE pisze:
Wcale nie, hłe hłe hłe.... na blosie wcale mniej nie spala, tylko lepiej idzie.....

No i to chciałem wiedzieć. Dzięki "omegolotC30NE".

jest trochę o tym na forum tutaj i u bestiali , poczytaj ile się chłopaki mordowali z regulacją blosa zanim w miarę zaczęło to pracować. ostatnio Omegafan wstawiał se blosa, coć tam nawet gadaliśmy o tym, zapytaj Jego.

Cytat:
2006-12-07 18:41:08, Danek pisze:
Abigaz, może trochę wyluzujesz, co? . Jeśli wszedłeś tu tylko po to, żeby się kłócić to daj se siana, ok? Na interesyjący Cię temat jest już obszerny wątek i najpierw radzę go przeczytać. A co do Twojej instalki to trudno nie odnieść wrażenia, że jednak coś Masz tam skopane, albo źle dobrany mikser albo źle wyregulowana, albo po prostu już swoje lata świetności dawno ma za sobą, ewentualnie połączenie tych możliwości.

Nieprzyszedłem żeby się kłócić, tylko "dRA_Killer" mądrzy się swoją wiedzą na temat gazowni.
A jeśli chodzi o instalkę to jest ok.,mixer,reduktor...jest w porządku, motor jest po remoncie.Nic niejest skopane. Pozatym to niepierwsze moje auto na gaz i z żadnym nigdy niemiałem takich problemów. Kiedyś miałem BMW 730, stare na gażniku i tyle niepaliła choć go moćno deptałem.
Nara.

Cytat:
2006-12-07 19:52:46, omegolotC30NE pisze:
jest trochę o tym na forum tutaj i u bestiali , poczytaj ile się chłopaki mordowali z regulacją blosa zanim w miarę zaczęło to pracować. ostatnio Omegafan wstawiał se blosa, coć tam nawet gadaliśmy o tym, zapytaj Jego.

Ale mi chodzi oto czy ktoś testował blosa na omie 2,4. Bo ten motor jest ewenementem wśród omeg,dziwolągiem, przeróbką silnika z Reksia. Bo wywalić około czterech stów na coś co nieprzyniesie oczekiwanych rezultatów to nie sztuka.

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2006-12-07 19:59:43 ]

no c o Ty??? mormalny motor, jaki ewenement????????? Ewenement to C36GET, C40SE

Cytat:
2006-12-07 19:57:14, abigaz pisze:
Bo ten motor jest ewenementem wśród omeg,dziwolągiem, przeróbką silnika z Reksia.

Dla Blosa nie ma to znaczenia. Wstawiasz go w tym samym miejscu co przy np. C20NE. Przepływomierz masz taki sam i to on może sprawiać najwięcej problemów.

Cytat:
2006-12-07 20:01:03, omegolotC30NE pisze:
no c o Ty??? mormalny motor, jaki ewenement????????? Ewenement to C36GET, C40SE

No tak, bo 2,0 ma raptem 10 koni mniej a pali dużo mniej tj. około 14-15. Kiedyś miałem taką i paliła dużo mniej niż ta którą mam teraz.
A do 3,6 lub 4,0 (notabene Piotr S. taki motor ma) gazu się niewstawia.

Cytat:
2006-12-07 20:08:38, dRA_Killer pisze:
Dla Blosa nie ma to znaczenia. Wstawiasz go w tym samym miejscu co przy np. C20NE. Przepływomierz masz taki sam i to on może sprawiać najwięcej problemów.

Widzę że niewidziałeś chyba pod maską 2,4? Tam zabardzo niema miejsca, rura między przepływką a przepustnicą jest bardzo krótka i jest mało miejsca.

Cytat:
2006-12-07 20:19:37, abigaz pisze:
Widzę że niewidziałeś chyba pod maską 2,4?

Masz fotkę silnika? Widziałem taki motor, ale nie zwracałem uwagi na długość rury.

W każdym razie TU da się Blosa zamontować: