President johnny II i strasznie szumi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moje radyjko strasznie szumi kiedy włączam ogrzewanie tylnej szyby w landrowerze (silnik dizelek jest) .radio jest podłączone bezpośrednio do akumulatora.nie jest to wina anteny bo po jej odłączeniu jest to samo.czy ktoś może wie co z tym zrobić żeby było dobrze???

Zwykle zaklocenie. Sproboj innego podlaczenia, a jesli nie pomoze to musisz sie z tym pogodzic.

A ja zeby nierobic nowego tematu zapytam tutaj:

Mam również johnny II / antena na magnes i teraz jest taka sprawa jak niemam wlaczonego ASC w radyjku tylko ze lekko szumi to jak jade to słysze w radiu silnik (wyk silnika jak puszcze gaz to tez przestaje wyc a jak nacisne to wyje), o co chodzi ? Miał ktoś juz taki problem ?

Pozdrawiam,

Cytat:
2006-12-05 22:40:25, vsc pisze:
A ja zeby nierobic nowego tematu zapytam tutaj: Mam również johnny II / antena na magnes i teraz jest taka sprawa jak niemam wlaczonego ASC w radyjku tylko ze lekko szumi to jak jade to słysze w radiu silnik (wyk silnika jak puszcze gaz to tez przestaje wyc a jak nacisne to wyje), o co chodzi ? Miał ktoś juz taki problem ? Pozdrawiam,

kolego zakłucenia od alternatora najprawdopodobniej badz od układu zapłonowego to jest wycie czy trzaski bo jak wyje to na 100% zakłuca alternator mozna sprubowac walnac kilka kondensatorow aby go odkłucic ale mało kiedy zdaje to egzamin proponuje pociagnac zasilanie bezposrednio od akumulatora na 80% pomoze

musisz skwara w radiu skręcić zeby nie słyszeć jak gazu dodajesz. ja też to mam tyle że słyszę w radyjku na postoju inne samochody jak ruszają

[ wiadomość edytowana przez: freelander dnia 2006-12-07 18:44:51 ]

Ale nietrzeszczy tylko jak mam ustawionego na ASC bo jak dam do góry i bede krecil to jak skrece bez szumow i silnika to znowu nikogo nieslysze a jak mam na ASC to mam piekne rozmowy (tylko czysty dźwięk ) tyle ze co chwile przerywa i slysze co 2 slowo :-/ niewiecie jak to zmienic ? I jak poustawiac zeby bylo gicior ?

Moje ustawienia :

Hi-Cut - OFF
F - OFF
CH19 - ON

VOL - różnie
SQ - kręce (w tym prosze o pomoc )
RA GAIN - max w prawo

Cytat:
2006-12-18 20:01:57, vsc pisze:
Ale nietrzeszczy tylko jak mam ustawionego na ASC bo jak dam do góry i bede krecil to jak skrece bez szumow i silnika to znowu nikogo nieslysze a jak mam na ASC to mam piekne rozmowy (tylko czysty dźwięk ) tyle ze co chwile przerywa i slysze co 2 slowo :-/ niewiecie jak to zmienic ? I jak poustawiac zeby bylo gicior ? Moje ustawienia : Hi-Cut - OFF F - OFF CH19 - ON VOL - różnie SQ - kręce (w tym prosze o pomoc ) RA GAIN - max w prawo

jesli radio na gwarancji wysłać do serwisu presidenta w czestochowie celem ustawienie ASC
jesli radio bez gwarancji odkrecic pokrywe z głosnikiem poszukac na płycie radia mniejwiecej na środku potencjometra podkowki z napisem asc i tym wyregulowac ASC czyli poziom automatycznego wycinania szumow

Witam koledzy,

mam pytanie odnosnie Johnny II

właśnie zakupiłem takie radio, sprzedawca mówil, iż teraz to radio ma ASC którejś tam generacji i nie wymaga dostrojenia. Czy to prawda ??

pozdrawiam