Problem z klaksonem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Chcialem sie zapytac jaka moze byc przyczyna niedzialajacego klaksonu Czy jest jakis bezpiecznik od niego i gdzie sie znajduje ten klakson w 1.4 z 97r bo szukalem i niemoge znalesc a moze przewody zasniedzialy i chcialem przeczyscic. Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje pozdrawiam

z prawej strony jak patrzysz zza kierownicy zaraz przy samym zderzaku bobajrze.. mowie na przykladzie 1,8 ale tez mkVII i jak sciagalem zderzak to go widzialem elegancko

klakson jest tak jakby pod prawym swiatlem... bezpiecznik od klaksonu jest wspolny ze swiatlami awaryjnymi wiec sprawdz czy ci dzialaja jak dzialaja to nie bezpiecznik... jak kupilem auto tez mi nie dzialal klakson i sie okazalo ze byl urwany przewod w przelaczniku zespolonym... sa tam takie dwa "cycki" ktore dotykaja blaszek przy kierownicy i wlasnie przewod przy tym "cycku" mi sie uwalil...

oki dzieki za odpowiedzi jutro sprawdze bezpiecznik mam nadzieje ze to to pozdrawiam

sprawdz styki na klaksonie klakson jest za zderzakiem wic ma czesto kontakt z woda wiec czesto sa zasyfiale wiec je przeczysc i bedzie dzialac na 100% mialem juz tak w kilku autach w escorcie tez

na 99% klakson do wymiany wiem z autopsji produkuje je włoska firma Fiaam czy jakoś tak - mistrzostwo tandety pozdrawiam

Cytat:
2006-12-06 20:39:16, RGS pisze:
na 99% klakson do wymiany wiem z autopsji produkuje je włoska firma Fiaam czy jakoś tak - mistrzostwo tandety pozdrawiam

dokładnie tandeta jakich mało, też wymieniałem ostatnio, na szczęście koszt nie duży, a roboty też mało, tylko ta śruba potrafi się zapiec.

Pozdrawiam.