Co jeszcze wymieniacie przy amortyzatorach? poza sprezynami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co jeszcze wymieniacie przy amortyzatorach? poza sprezynami, chodzi mi o jakieś dodatkowe rzeczy typu podkładki, jakies poduszki itd.

Pytam bo nie wiem czy cos jeszcze trzeba dokupić przy wymianie amorków.
Sprawdzalem w wyszukiwarce ale nieznalazlem zadnego info o dodatkowych rzeczach do wymiany.

Najgorszy jest tył, czuje każdą dziur i mam wrazenie ze mi siadł samochód, kupiłem sobie gumy pod spreżyny niewiem tylko jest sens je zakładac.

Prosze o jakies opinie rady -zanim znowu wydam troche setek, mysle o gazowo olejowy kyaba.

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2006-12-06 17:50:38 ]

odboje, osłony przeciwkurzowe (stare mogą byc popękane albo nowe amorki moga mieć inną średnice i osony nie musza pasować)
z przodu łożysko oporowe, ale ono raczej nie pada (koszt sztuki około 20PLN)
A i często zarówno odboje jak i osłony ś aw komlecie, ale np w Bilsteinach nie ma.

Kielek a sprezyny to jakie bys polecił? bo tego jeszxcze w zadnym swoim samochodzie nie wymienialem, czy moge np zalożyc sprężyny z mondeo?

Amorki to wiem ze kyaba sa najlepsze cenowo i jakosciowo.

sprężyny tylko nowe i tylko dedykowane do konkretnego rocznika i silnika. Jakie - nie mam pojęcia.
Kayaby sprzedawane na allegro sa w 85% podróbkami - to wcla nie sa tanie amortyzatory. Kup sachsa u kolgi Slawas1 i będziesz zadowolony.