MotoNews.pl

Poszerzanie felg stalowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no w sumie jak w temacie...czy ktos cos takiego robil? albo wie gdzie ktos takie rzezby robi w okolicach slaska za rozsadne pieniadze?

Wiem, że istnieje odwracanie tarczy, czyli zmiana ET, ale poszerzanie... No cóż człowiek zawsze głupim umiera

Moim zdaniem świetna sprawa.
Zapytaj florka czy nie ma jakiegoś namiaru,coś mi kiedyś wspominał.

W Gdańsku to znam:
Tujko - specjalistyczny zakład naprawy felg
80-007 Gdańsk, Trakt św. Wojciecha 467
tel.309 03 46
tylko do osobówek:
13,14" 120pln/szt, 15...150pln/szt.
Jest to sam koszt poszerzenia, dochodzi koszt piaskowania, malowania, wyważenia z oponą. Cena jest aktualna, przed chwilą dzwoniłem. Jakieś 3 lata temu robiłem u nich 13" poszerzałem do opony 205 i 195, i za 4 sztuki z malowaniem (mój lakier) i wyważeniem zapłaciłem 500pln (bez faktury).
W Mikołowie jest gość 032-226-29-44, 43-190 Mikołów, Plebiscytowa 20 Pan MAdera.
Możesz spojrzeć na forum jekieś 4x4, tam jest tego sporo.
klik
Spytnij także VinCa, on drążył temat na forum cult style.

a i jeszcze AUTODROM 058 551 93 22 w Sopocie. 150pln/szt (średnio), ale można się dogadać.
Co prawda nie na śląsku...

no spoko

nie wiesz ile ten koles w mikolowie sobie zyczy za poszerzanie? (bo to w sumie niedaleko ode mnie)

musze sie mocno nad tym zastanowic bo patent mi sie podoba (choc 150zl/szt wydaje mi sie dosc sporo)

a jak z bezpieczenstwem?...bo nie byloby za ciekawie gdyby sie rozleciala felga przy wiekszej predkosci

Cytat:
2006-12-07 07:39:07, surec pisze:

A ile ,,łapcie ,, będą kosztowały na takie felgi ?
I ciekawe jak się na takich ,,łapciach ,, po koleinach śmiga ??

kumpel w zeszym sezonie poszerzał było dość tanio ale fuszerke mu odwalili bo musiał jeździć z dentkami bo powietrza nie trzymały i były lekko krzywe jak byś chciał moge go zapytać o namiary

saint: jak maja fuszerke odwalic to ja raczej nie chce

co do szerokosci takiej felgi to raczej od upodobania.....ta na zdjeciu jest mocno przesadzona (to chyba 2w1 ) ale takie 7 cali byloby calkiem przyjemne

przy okazji pytanko....czy sa felgi stalowe 4x108 z dekielkami?

ja bym chcial poszerzyc alusy Ten model co mialem w escorcie - zrobic im z 5 cm rant - ladniejszych felg by nie bylo