Samoregulator jak naprawić cicho sza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to tak podziele się tym z wami ale cicho sza bo koleś który to robi bierze za to 35 zł od sztuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NAJPIERW OBALE MIT ŻE KÓŁKO MA TEŻ SIĘ KRĘCIĆ TO JEST NIEPRAWDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

panowie jak juz wyciagniecie samoregulator

i kółko ma wyrabane ząbki należy go od tyłu jest taki łepek sciać kątówka na rowno i pokaże wam sie po ścięciu dupki szesciokąt i wybijamy po prostu te ółko i obracamy dobrą stroną

Jeżeli chodzi o półksięzyc to po prostu cieniutki pilniczek i robimy rowki grunt zeby byl rowek może byc nieżej lub wyzej troszke nic sie nie stanie poniewaz to jest ruchoma czesci spreżynka dociagnie ją grunt zeby sie zakleszczała i mozna od tyłu zaspawac w jednym miejscu tam gdzie odcieliśmy ale raczej zawsze ciezko wchodzi wiec nie ma prawa wypaśc ale ja mam zaspawane

I reczny jak nowy przed operacja odkrecic maksymalnie linke w aucie przy recznym

Cytat:
2006-12-07 20:26:08, mmmmat pisze:
no to tak podziele się tym z wami ale cicho sza bo koleś który to robi bierze za to 35 zł od sztuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAJPIERW OBALE MIT ŻE KÓŁKO MA TEŻ SIĘ KRĘCIĆ TO JEST NIEPRAWDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA panowie jak juz wyciagniecie samoregulator i kółko ma wyrabane ząbki należy go od tyłu jest taki łepek sciać kątówka na rowno i pokaże wam sie po ścięciu dupki szesciokąt i wybijamy po prostu te ółko i obracamy dobrą stroną Jeżeli chodzi o półksięzyc to po prostu cieniutki pilniczek i robimy rowki grunt zeby byl rowek może byc nieżej lub wyzej troszke nic sie nie stanie poniewaz to jest ruchoma czesci spreżynka dociagnie ją grunt zeby sie zakleszczała i mozna od tyłu zaspawac w jednym miejscu tam gdzie odcieliśmy ale raczej zawsze ciezko wchodzi wiec nie ma prawa wypaśc ale ja mam zaspawane I reczny jak nowy przed operacja odkrecic maksymalnie linke w aucie przy recznym

Dzieki wiecej takich jak TY.

czy masz na myśli regulator pedału sprzęgła w MK7??

przecież nowy kosztuje chyba coś koło 50zł

Ja placilem za regulator tydzien temu 18,40 PLN

Używanie znaków interpunkcyjnych znacznie pomaga czytającym.

Cytat:
2006-12-07 22:34:59, mss pisze:
czy masz na myśli regulator pedału sprzęgła w MK7?? przecież nowy kosztuje chyba coś koło 50zł

chodzi o "ręczny"...

Cytat:
2006-12-08 00:00:04, Biedrona pisze:
chodzi o "ręczny"...

no fakt

ale z tego opisuje to zabardzo nie wiedziałem o co chodzi

pisze na koncu ze ręczny ziomki

nara

No fakt po przecztaniu też myślałem ze chodzi o sprzęgło
Zresztą część opisu bo na upartego pasowała (półksiężyc ząbki itp) nieważne..., ale kto powiedział że kółko na płytce samoregulatora szczęk hamulcowych w tylnich bębnch ma sie kręcić?
Tego nie wiem no bo przecież to półksiężyc sie porusza, a gdyby i on i kółko poruszały sie razem to co by blokowało....
A dwa z tego co pamiętam bo robiłem to też w swoich hamulcach to kółko jest zakończone ośką która nie jest okrągła tylko bodajże czworokątna (co już z zalożenia nie pozwoli na ruch obrotowy) chociaż już dokładnie tego nie pamiętam.

PS Dla uściślenia mmmmat opisał jak regenerować samoregulator szczęk hamulcowych w tylnych bębnach w escorcie.
Bo to że chodziło o ręczny mogło by wskazywać na jakiś mechanizm pod dźwignią ręcznego.