Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-08 23:32:34 temat wielokrotnie wałkowany. Omegi maja słabe masy a wogóle i elektryke a TDS tym bardziej
pozdr |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2006-12-09 00:27:56 jak sie dzieje tak wtedy gdy jest wilgotno znaczy ze kable sa do bani, ale ktore to ja juz nie wiem. Kumpel miat tak w Espero. Jak bylo sucho to odpalal spokojnie, ale jak przyjechal do mnie i stal pod mokra chmurka, to za Chiny nie mogl go odpalic. Nastepnego dnia jak wyschlo przyzedl i odpalil. Okazalo sie, ze kable do pompy paliwa byly do wymiany. Moze u Ciebie nie jest tak zle jak u niego, ale gdzies masz przebicie. |
marker Opel OMEGA Białystok | 2006-12-15 21:57:37 Według mnie kończą Ci się szczotki rozrusznika. TD potrzebuje trochę pary przed wystartowaniem. Zużyte szczotki powodują, że rozrusznik nie ma odpowiedniej mocy. Dziwne zachowanie bendiksu też to potwierdza. Czy inne odbiorniki np światła też Ci mocno przygasają, czy tylko radio i wyświetlacz? |
raro71 omega B carawan siedlce | 2006-12-16 13:58:59 Ja też obstawiam rozrusznik. Miałem bardzo podobne objawy. Zakup rozrusznika u "mariosa"-wymiana i pali lux.
Sprawdź najpierw kabelki przy rozruszniku i akumulatorze, jeśli są ok to wyciągaj rozr. |
![]() Res best memory O-ka | 2006-12-16 18:06:59 Dla wolno kumających powtarzam jeszcze raz:
Prosze kontynuować starsze wątki mówiące na temat trapiącego Was problemu !!! Po co kilkanaście tematów o tym samym problemie ![]() |