Hej jestem nowy na forum dlatego z gory przepraszam jesli temat ktory chce poruszc byl juz walkowany a ja go powielam ale przeczyalem wszystkie tematy na forum ktore odnosily sie do mojego problemu i nie bardzo jednak znalazlem rozwiazanie
Zaczne od tego ze od niedawna stalem sie posiadaczem Omegi 2.0 16V

Problem jest tgo typu od pewnego czasu swieci mi sie lampka od elektroniki silnika
Lampka zapla sie nie od razu po zapalnieu silnika tylko po przejechaniu miejwiecej okolo 1km albo poprostu jak sie silnik nagrzeje

Jak zapale silnik to nie ma z tym problemu...dopiero jak sie motor rozgrzewa to zapala sie.Kolejny objaw to podczas jazdy gdy lampka sie zaswieca auto nagle traci moc na ulamki sekund i zaraz zaskakuje i jedzie normalnei ale lampka juz sie swieci

Kolejne co zauwazylem to jesli przejade krotki odcinek i nie zdazy sie mi zasiwecic ta dioda to pozniej mam ogromne klopoty z zapaleniem.Normalnie w swiece niechce zaskoczyc silnik

Dopiero po prau probach laskawie zapala
Po przeczytaniu tematow na forum pisze wlasnie ze to moze byc czujnik walkow rozrzadu albo korbowego ale nie do konca jestem tego taki pewny...mechanik stwierdzil ze moze to tez byc sonda lambda i ze to najbardziej ejst prawdopodobne.Moze ktos mial tez taki problem i wie co to moze byc

Mialem jechac na komputer podpiac Omcie i sprawdzic ale jak narazie od kupna auta nie mam na to czasu
Pozdrawiam jako nowy czlonek klubu