Czy Vektra B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeszcze jedno pytanie co powiecie o Vektrze B 1,8 lub 2 litry... slyszalem juz rozne rzeczy podobnie jak i o omedze hm wolalbym jednak Vektre jakies rady?
Bede wdzieczny
Szerokiej drogi

jeżeli chodzi Vectrę o 1,8 16v i 2,0 16v to musisz uważać na skrzynie biegów są bardziej awaryjne niż przy innych silnikach. ponadto rozrząd (pasek) co 60 tys. Wybierając egzemplarz paiętaj że te sprzed liftingu mają słabsze zabezpieczenie antykorozyjne. No i ciekawostka wersji kombi - ma bagażnik mniejszy niż Htb. Gdybyś zdecydował się na Omegę to nie radzę silnika 2,0 16v - jest za słaby do tego auta

Dzieki

nie wiem czemu wolisz vectre ale omega do jazdy jest lepsza wygodna i duzo miejsca ale jak kolega wspominal 2l 16v jest zbyt slaby a pali niewiele mniej jak 2.5 v6. Vectra to jednak o klase nizej wiec i komfort gorszy a jezeli chodzi o przyspieszenie to omega 2.5 radzi sobie i to dobrze. jezeli zdecydujesz sie na omege i jeszcze automat to moja rada na jezdzie prubnej sprawdzaj skrzynke jak pracuje zimna i ciepla nie powinno byc zadnego szarpniecia przy zmianie biegow.(Mialem problemy ze swoja a od lekkich szarpniec sie zaczelo az wreszcie zaczela gubic bieg i przelaczac sie w tryb awaryjny) mam nadzieje ze to pomoze tobie wybrac odpowiednie autko. POZDRAWIAM