Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2006-12-10 17:42:42 Czy ktoś posiada schematy kabli (kostki przy radiu) od sterowania w kierownicy ?
Chce podłączyć radio SONY do kierownicy, ale potrzebował bym schematy kabli aby pokombinować. |
![]() paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-12-11 13:26:37 Hej!
A czy jużmasz sterowanie przy kierownicy i tylko chcesz zmienić radio na niefabryczne, czy wszystko rozpoczynasz od zera. Jeślipierwszy przypadek,to sprawa jest prosta. Trzeba dokupićodpowiedni interfejs do twojego modelu radia i będzie ok. Ja u siebie wstawiłem radyjko pioniera i dokupiłem interfejs za ok 180złi działa sterowanie przy kierownicy, ale aby jeszcze współpracował wyświetlacz to wydatek podwójny. Dokładniejszych danych i ewentualnie interfejs powinieneś dostaćw autoradzie w Gdańsku na ul. Kocurki (to za Urzędem Wojewódzkim). Powodzenia. |
![]() paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-12-11 13:31:31 Ja poszukiwania rozpocząłem od strony internetowej producenta radia. Tam było podane jaki model radia współpracuje ze sterowaniem w oplu i jaki potrzebny jest interfejs. |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2006-12-11 13:37:38 Sterowanie mam fabrycznie i chce wstawić radio SONY i podłączyć do sterowania, jeśli chodzi o wyświetlacz to tego nie chce podłanczać, wystarczy mi ten w radiu.
Jeśli mod. kosztuje 180 zł to wole kupić fabryczne VDO na CD, ale wolał bym zostawić to sony. I jeszcze jedna sprawa, do SONY mam JOYSTIK czy w nim siedzi ten modulik ? jak tak to jak bym miał opis złączy od kierownicy pokombinował bym z rozebraniem joya i podłączenia (lutownica itp.) do kierownicy. |
![]() paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2006-12-11 13:47:29 Takich szczegółów to nie znam. Ale w VDO nie usłyszysz mp3.
Umnie interfejs do radia jest podłączony poprzez wyjście na zmieniarkę. Do sony możeurządzonko bdzie tańsze. |