MotoNews.pl

Sterowanie radiem w kierownicy - VECTRA B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś posiada schematy kabli (kostki przy radiu) od sterowania w kierownicy ?
Chce podłączyć radio SONY do kierownicy, ale potrzebował bym schematy kabli aby pokombinować.

Hej!
A czy jużmasz sterowanie przy kierownicy i tylko chcesz zmienić radio na niefabryczne, czy wszystko rozpoczynasz od zera. Jeślipierwszy przypadek,to sprawa jest prosta. Trzeba dokupićodpowiedni interfejs do twojego modelu radia i będzie ok. Ja u siebie wstawiłem radyjko pioniera i dokupiłem interfejs za ok 180złi działa sterowanie przy kierownicy, ale aby jeszcze współpracował wyświetlacz to wydatek podwójny. Dokładniejszych danych i ewentualnie interfejs powinieneś dostaćw autoradzie w Gdańsku na ul. Kocurki (to za Urzędem Wojewódzkim).
Powodzenia.

Ja poszukiwania rozpocząłem od strony internetowej producenta radia. Tam było podane jaki model radia współpracuje ze sterowaniem w oplu i jaki potrzebny jest interfejs.

Sterowanie mam fabrycznie i chce wstawić radio SONY i podłączyć do sterowania, jeśli chodzi o wyświetlacz to tego nie chce podłanczać, wystarczy mi ten w radiu.
Jeśli mod. kosztuje 180 zł to wole kupić fabryczne VDO na CD, ale wolał bym zostawić to sony.

I jeszcze jedna sprawa, do SONY mam JOYSTIK czy w nim siedzi ten modulik ? jak tak to jak bym miał opis złączy od kierownicy pokombinował bym z rozebraniem joya i podłączenia (lutownica itp.) do kierownicy.

Takich szczegółów to nie znam. Ale w VDO nie usłyszysz mp3.
Umnie interfejs do radia jest podłączony poprzez wyjście na zmieniarkę. Do sony możeurządzonko bdzie tańsze.

ten sam bol mialem oryginalne radyjko, ale opchnalem, bo moja polowka domagala sie Pioneera (prezent od Niej)
w Myslowicach na gieldzie wolaja bodajze 220 zl za ten interfejs (w tym juz montaz), a dla studenta to dosc duzo

szerokosci