Przewody WN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ile powinny wytrzymac przewody WN i świece w Essim 1,3 na gaz?

jesli na gaz to 10k
samo Pb ponoc co 40k wymiana

Dobrze ze powiedzialeś ponoć. Ploty i bzdety z tymi chorymi przebiegami. Moje przewody maja właśnie 40 tyś km a świece dobrze ponad 50 tyś. Normalnie wszsytko jak nówka śmiga , żadnych czarów, strzelania i innych. I to nie jest moj pierwszy samochód z gaze, i w żadnym nie bylo takiego przesadnego świrowania jak tu niektórzy koledzy czynią

Cytat:
2006-12-13 09:50:21, Pawol pisze:
Dobrze ze powiedzialeś ponoć. Ploty i bzdety z tymi chorymi przebiegami. Moje przewody maja właśnie 40 tyś km a świece dobrze ponad 50 tyś. Normalnie wszsytko jak nówka śmiga , żadnych czarów, strzelania i innych. I to nie jest moj pierwszy samochód z gaze, i w żadnym nie bylo takiego przesadnego świrowania jak tu niektórzy koledzy czynią

Pawol, masz po prostu szczęście że ci nie fiksuje - ja też moneem jeżdżę i nic nie zmieniam

jednak faktem jest że przewody się wymienia
na pewno nie co 10tys - ale myślę że 40-50tys to jest ta granica

ale tak czy inaczej, jeśli nic się nie dzieje to jeździć i się cieszyć z tego powodu

koledzy Slawas1 i Pawol:
o benie piszecie czy o gazie takie wymiany?

i jeszcze podepne pytanko:
co ile wymiana:
-filtra powietrza
-swieczek

ja piszę o gazie /przy benie wymiany są dłuższe/

panuje taka zasada:
przy silniku zasilanym gazem świece wymienia się o połowę krócej jak przy samej benzynie
czasookres wymiany świec w zetecu to 80tys km - czyli przy gazie zmieniasz co 40tys

przewody wedle potrzeb

Ja też nie wierzę w zalecenia odnosnie czestotliwosci wymian. Kupilem uzywanego Escorcika> Ma juz ze 200000 przejechanych i prawdopodobnie oryginalne przewody (przynajmniej tak wyglądają). Aktualnie jezdze na gazie a silnik ma takiego kopa ze zycze aby kazdy Fordzik mial takiego (1,6 EFI). Przewody spryskiwalem tylko srodkiem usuwajacym i wypierajacym wilgoc i jest SUPER!!!!!