| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Blured Lancia Kappa JTD Pruszków | 2006-12-13 00:34:52 dzięki, dzis miałem coś???
dziwnego chlapa mokro jazda już od godiny , zatrzymałem auto po 10 min wsiadam, włączam światła, jaży sie lampka długich ,a długie nie świecą, żarzy się drogowe jedno prawe i ....wszystko inne ok, jakieś "przebicie" czy co, wszystko inne gra po przejechaniu ok 2km wszystko wróciło do normy , ale pytanie bez odpowiedzi chyba, wilgotność pow. |
Blured Lancia Kappa JTD Pruszków | 2006-12-13 01:10:57 ups zespolony coś już zaglądałem na tą stronę , tez tak pomyślałem, jutro polukam, co to, bo dzis dużo czasu nie było,
fajnie dzięki pozdro
|
WilK Honorowy Członek Klubu Black Magic Prowansja | 2006-12-13 06:19:16 Remarq, powinieneś bloga założyć Serio. |
Blured Lancia Kappa JTD Pruszków | 2006-12-13 07:58:52 |
Remarq Sympatyk FEFK BMW e36/ Ford MDO II Brodnica | 2006-12-13 17:23:05
no nie wiem
dziś z kolei z rozkładzie jazdy mam wymiane końcówki drążka więc.... moze i masz racje |
ryzu 2x 2105 Opole | 2006-12-13 19:33:22 A co ja mam zrobić? Jest tak:
czasami po odpaleniu auta brak jest tylnych świateł pozycyjnych/postojowych, halogenów przednich, postojówek przednich, podświetlenia zegarów i kontrolek. Zauważyłem, że niekiedy problem znika gdy przekręci się ponownie zapłon albo włączy migacze, albo wciśnie guzik halogenów, ale nie ma na to reguły. Niekiedy nic na to nie działa włączam przeciwmgielne z tyłu i śmigam aż sie samo naprawi, ale boje się że w końcu zapłace za to bo mi sie zrobił ciąg mandatowy Narazie sie naprawiło i mam z miesiąc spokoju ale boje sie ze w te wilgotne dni znowu wróci. Przy okazji występuje również problem z częstotliwością migania kierunków niekiedy zwalnia po troche aż świeci na stałe i niemiga, później wraca i jest troche ok.
Beznadzieja z moją instalacją el. |
PUNIU Sympatyk FEFK stary rupiec-odjecha ... 97-200 | 2006-12-13 19:48:11 no to ja bronilem sie 15 lat przed awarja skrzynki
niestety musze ja wymienic bo nie ma czasu na zabawy i reanimacje starej |
Remarq Sympatyk FEFK BMW e36/ Ford MDO II Brodnica | 2006-12-14 13:20:32
wymień skrzynka bezpieczników na mamsymalnie najmłodszą jaką możesz zakupić i na jakiś czas problem zniknie.... (ważne na jakiś czas) ale najlepiej znajdź kogoś kto ci przelutuje całą skrzynka to może rozwiązać sprawe na dłużej. |
koniuXR3i Przecinak Warszawa/Zakręt | 2006-12-14 13:24:50
a to nie jest zespolony? |
Remarq Sympatyk FEFK BMW e36/ Ford MDO II Brodnica | 2006-12-14 13:34:45
nie bo zespolony nie ma aż tak istotnego wpływu na halogenyi i podświetlenie deski (no w zasadzie niby tak bo w położeniu postojówek to działa) ale prąd do tych urządzeń za zespolonym jest rozdzielany na skrzynce i to tam sie dzieją te bajki. U mnie brakowało wszystkiego co opisuje kolega i zespolony nie mniał z tym nic wspólnego,zginęło połączenie wewnątrz skrzynki. Zresztą jak kolega pisze że czasem wszystko pojawia sie kiedy włącza przeciwmgielne to samo z siebie wskazuje na to że zespolony nie bierze w tym udziału. Bo jak włączasz przeciwmgielne zaczyna pracować przekażnik w skrzynce.I jak ma ona zimne luty to czasme podczas jakiś skoków napięcia ,wahnięć zaczyna działać a innym razem nie. No ewentualnie jeszcze sprawdzić warto by bylo przewody od stacyjki do skrzynki bezpieczników , może tam jest coś napalone. [ wiadomość edytowana przez: Remarq dnia 2006-12-14 13:37:40 ] |
ryzu 2x 2105 Opole | 2006-12-19 17:53:02 .. no właśnie przewód od stacyjki ... te jajka zaczeły się kiedy któregoś pięknego razu przyszło mi się włamać do własnego auta no i kolo który mi łamał blokade niewiem czy tam czegoś nie narobił przyokazji, i te właśnie niemigające kierunki naprawiają się niekiedy przy obrocie kierownicą.
masiakra |