Wałek pośredni argenta 2.0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Zwracam się do Was o pomoc. Rozpadł mi się wałek pośredni w silniku od Argenty 2.0. Niestety nigdzie nie udało mi się dostać go. Może ktoś z was mógłby mi podpowiedzieć gdzie można dorobić taki wałek lub od jakiego innego modelu można dopasować a może poprostu ktoś ma do sprzedania za rozsądną cenę?

ja mam , info na priv.

Sorki ale kusi mnie zadanie tego pytania wiec je zadam:

Jak moze sie rozpasc walek posredni

przypadkowe przekręcenie się wału

podobno jest mozliwosc kolizji walka posredniego z walem ale na pewno nie jest to kolizja przypadkowa tylko efekt zle ustawionego rozrzadu, a konkretnie samego walka. jest to kolizja krzywka-korba, wiec czy ten walek pekl i rozlecial czy zajechala sie krzywka? przy okazji naprawy wymien panewki walka bo prawdopodobnie i to polecialo.. walek powinien pasowac z kazdego DOHC..pozdro
nie dorabiaj

No nie wszystkie wałki pośrednie z DOHC pasują.
Nie pasują od silników 1.6 DOHC z Fiata 132, wałek jest grubszy i cały czas udeżałby w niego wał. Najlepiej zrobisz jak usuniesz w nowym wałku tą krzywke do napędu pompy(utnij ją brzeszczotem, nie gumówką) i jeśli będziesz jeździc na gaźniku to zastosuj pompe elektryczną (120zł), bo jesli masz wtrysk to i tak nie było Ci potrzebne. Będziesz wtedy miał pewnosc że nie nastapi powtórka z rozrywki.
pozdrawiam serdecznie!

Wik

Cytat:
2006-12-14 09:47:35, Wik pisze:
No nie wszystkie wałki pośrednie z DOHC pasują. Nie pasują od silników 1.6 DOHC z Fiata 132,

No tylko mi nie mów że panewki od dwójki nie podejdą do 1.6 na ten wałek, bo się załamie własnie w tym momencie

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Nic mi ta włoska instrukcja nie mówi.
To są dwa modele wałków czy jeden?

Cytat:
2006-12-22 11:06:56, Cyneq pisze:
Nic mi ta włoska instrukcja nie mówi. To są dwa modele wałków czy jeden?

1 wymiar