MotoNews.pl

[126] Zawór zwrotny paliwowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jest sens montować coś takiego w maluszku ??Zawór Pompke mam sprawną, ale troszke trzeba zakręcić zanim zapali (mimo iż mam nówke akumulator o dużym prądzie rozruchowym). Po przeanalizowaniu wszystkiego doszedłem do wniosku że jest to czas potrzebny na zassanie paliwa (wiem odkrywcze ). Jest to błahostka ale mnie irytuje, bo po ostatnich ekscesach z ze starym akumulatorem, gdy troche go kręce obawiam się że znów mi nie zapali w najmniej oczekiwanym momencie (uraz psychiczny )

a po co?? jak złożysz dobrze pompę na nowych zaworkach które chyba razem z membraną kosztują 10 złoty to ci będzie od kopa palił

no proste że tak, zaworki są w głowiczce pompy paliwa, fabryka kosztuje coś 20 zł. pozdro 652

jest wiele innych powowdów dlaczego maluszek nie chce od razu zapalic... poza niesprawnymi zaworkami w pompie moze to byc zapłon, nie najlepiej wyregulowany gażnik, zawory zle ustawione, brak komprechy, swiece... dlaczego sadzisz ze akurat z powodu niedostatku paliwa auto trzebadługo krecic?

da sie to łatwo sprawdzić patrząc czy spadła mieszanka w przewodzie paliwowym (jeżeli jest przezroczysty) jeżeli nie to wystarczy odpiąć wężyk przy gaźniku jeżeli widać bajure albo się wyleje to znaczy że pompa ok jeżeli nie to zawory na pompie bądź membrana, tak jak mówiłem to koszt 10 złoty

Ostry, dokladnie takie gowienko zalozylem (nie wiem, czy nawet nie od tego samego goscia) i nie daje dokladnie NIC. Tak jak splywalo paliwoko tak splywa dalej.
A szczerze mowiac nie wiedzialem nawet, ze te zaworki w samej pompie da sie wymienic... Trzeba je jakos potem zaklepac, czy wchodza ciasno na wcisk?

Podwieś sobie wąż paliwowy dochodzący do pompy do puszki filtra powietrza (wchodzi idealnie pod jeden z klipsów trzymających pokrywę filtra). Filtr paliwa powinien być wtedy między podwieszeniem a pompką, jak najbliżej podwieszenia.

Zamiast bawić się w gówna i wymiane zaworków w pompce paliwa. Kupujesz nową za ~ 25zł i po problemie...

po co podwieszac jak w serynym miejscu jest ok i nie narazasz na przetarcia. pompa kosztuje kilkanascie zlotych i masz swiety spokuj

Zapłon dobrze ustawiony świece i przewody WN nówka. Pompke przeglądne DZIĘKI