Jaki dwudrożny do mk4 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, jaki zestaw dwudrożny tzn. tzw zestaw odseparowany czyli syki i sredniotonowe na zwrotnicy moglibyście ( z czystym sumieniem ) mi polecić do mk4 cabrio ? na razie chce kupić zestaw dwudrożny ze zwrotnicą , a w przyszłości jakiś basik do małego bagarznika , z tyłu chyba nie będe montował głośników , wole z przodu zrobić coś co ładnie gra , chyba do mk4 włoże głośniki 165mm ? , oczywiście trzeba będzie zrobić jakieś pierścienie żeby odsadzić głośnik bo miejsca mało

Generalnie konfiguracja OK Choć zaraz Ci powiedzą niektórzy żebyś robił tył - nie słuchaj ich

Niestety co do mkIV nie pomogę.

ja siedze z przodu to mine tył nie obchodzi , niech sie martwią ci co z tyłu siedzą

Kiedys powiedziałem coś cosię paru osobom bardzo spodobało:

Będąc na koncercie olę słuchać i szaleć przed sceną niż żłopać browara za sceną "

Widzę że kiepsko z podpowiedziami.

Poszukaj po wątkach w archiwum, napewno powinieneś sporo znaleźć na ten temat.

karQ - gratulacje za zdrowe podejscie do tematu - na poczatek dobry zestaw na przod i skrzynia do bagaznika.
Napisz jakiej muzy sluchasz, czy glosniki maja grac pod radiem czy pod wzmacniaczem - jezeli pod wzmakiem to jakim? no i ile pieniedzy chcesz na glosniki przeznaczyc i czy moga byc uzywane?
Pozdrawiam
Kamyk

zestaw ma być '' jakiś tani'' w porywach do 300zł , mam jescze kupe do roboty przy aucie i sporo wydatków, na razie chce tylko ten zestaw odseparowany kupić , radio na razie będe miał kiepskawe bo zaledwie jakiegoś starego blaupunkta na kasete , ale wole wydać na głośniki najpierw niż mieć dobre radio i pierdzące głośniki , w ogóle to w aucie będą tylko dwa głośniki czyli ten zestaw , w bardzo odległym czasie tzw. tuba i wzmacek bo po ostatnich wyczynach złodziejskich to mi sie nie spieszy na wystawianie sprzętu i czekanie aż szyba będzie oparta o auto sąsiada i pustym bagażnikiem , mam na oku ten zestaw , cena rozsądna ale nie wiem co po zatym ? , a muzy to różniej słucham , pozdro

http://www.allegro.pl/item147338482_pyle_plg5c_sklep_poznan_f_vat.html

http://www.allegro.pl/item147420796_hertz_dsk165_super_cena.html

Więc tak sie maja sprawy w moim Aniołku ze fabryczne głośniki zostawiłem tak jak były tylko dodałem jak to nazwałeś "syki" na przednią deske a dla niskotonowych poświeciłem tylną połke... nie powiem ze jest to lekka praca z wycieciem ale warto było.. przy zamknietym dachu ładnie gra a przy otwartym głośniki sa przykryte i robia za suba

Jezeli glosniki maja grac pod samym radiem to polecalbym TE
a w przyszlosci przy lekkim wzmocnieniu do 50RMS tez ladnie pograja.
Sprawa wazna i istotna jest poprawny montaz - pamietaj o wygluszeniu i "zamknieciu" drzwi matami i zamontowaniu kickbassow na podstawkach z MDFu.
A w przyszlosci nie tuba tylko skrzynia basowa
Pozdrawiam
Kamyk

Respekt. Też uważam że MDF lepiej zagra niż rolka papieru toaletowego z którego wykonane są tuby. Być może dla niektórych elementem grającym jest sam głośnik. W rzeczywistości b.ważna jest też komora rezonansowa.

tak szczerze ci powiem ze w mkIV jest super malo miejsca temat sam przerabialem i predko mi sie odechcialo...
mam tak jak chcesz zakladac 16stki z przodu + tweeterki w tych trojkatach z regulacja lusterek rzezby troche mialem przy tym, bo wyzynarka walczylem troche z karoseria bo tym plastikiem (glosnik sie nie chowal) no i z samym plastikiem, calosc wypelnilem zywica z wloknem szklanym i dowalilem styropianu, moze nie gra rewelacyjnie, ale jakos daje rade na wiosne wszystko poprawiam beda nowe kable i porzadne lutowania, bo teraz to jest na predko zrobione, a no i mysle nad zagospodarowaniem tylnych oryginalnych miejsc na glosniki, ale to bedzie czas jeszcze...
powodzenia

proponował bym poświęcić trochę więcej uwagi interpunkcji. Troche z tej wypowiedzi zrobiła się kaszanka.
Bez odbioru

Cytat:
2006-12-18 22:45:52, siekier82 pisze:
proponował bym poświęcić trochę więcej uwagi interpunkcji. Troche z tej wypowiedzi zrobiła się kaszanka. Bez odbioru

proponowalbym zalozyc sobie nowy temat w WA, a nie robic OT w czyims watku
chyba gdzie potrzeba "," to jest, a kropki jak tak bardzo chcesz, to ci podostawiam...jak nie mozesz skupic wzroku, to omijaj moje wypowiedzi
over&out pogromco kaszanek

wracajac do glosnikow, to jak cos to moze uda mi sie zrobic pare zdjec jaki wyszedl efekt koncowy choc moze lepiej i nie...

jak robić w mk4 dobrze to oryginalne miejsca odpadają na starcie, może wystrugać takie kieszenie z drewienka, ktoś tu kiedys na forum takie coś znalazl nawet na allegro, zamiast oryginalnej kieszeni w drzwiach wystrugany montarz na głosnik. Widziałem kiedys cos takiego, super sprawa, moim zdaniem jedna z lepszych do mk4.

Co do samych głosników to już kwestia gustu, było juz o tym pisane milion razy, ale jak juz chcesz robić porzadnie pod 6.5" to jednak licz się jeszcze z małym wzmakiem na przyszłość.