| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-12-18 14:03:51 No jak pełny zbiornik to lepiej odpala |
![]() bartekxxx25 Opel omega B Kościerzyna | 2006-12-19 13:20:04 a ta ropa to jesteś pewien że ucieka z wtrysku?? Może masz nieszczelny ten gumowy przewód (ten od przelewów). Ja tak miałem. Wymieniłem wężyki i suchutko.
pozdro |
pxj Omega 2,5 TD Katowice | 2006-12-20 02:10:08 Też radzę wymienić przewody przelewowe. Koszt 1m wężyka to okoł 8zł (niedawno wymieniałem). Radzę najpierw kupić nowy zanim zdejmiesz stary, bo one z czasem twardnieja, i jak go zdejmiesz to może ci się już go nie udać założyć zpowrotem (lubi pękać). |
Trance_Matthew Omega B 2.5TD Kraków | 2006-12-20 15:08:39 Dokladnie, sprawdz najpierw te przelewowe, jak dalej bedzie zle to siegnij do wyszukiwarki i odpal sobie moj post, mialem padniety (czytaj rozszczelniony) wtrysk sterujacy (ten z kabelkiem) Cena takiego to ~1600 w ASO, rzecz jasna nie kupowalem tam tylko mechanior zalatwil mi "GM" z ta roznica ze prosto od producenta-cena przez dwa. Wiem ze niektorzy kleili te wtryski ale to sprawdza sie przez pewien okres czasu. Na razie pobaw sie z tymi wezykami. Takie "male" zapowietrzanie dalo mi niezle w dupe ale teraz caly czas jest OK ![]() |
maxel Omega B Caravan TD Ruda Śląska | 2006-12-20 16:26:23 Witam sprawa załatwiona.
Wtrysk był nieszczelny na składaniu,pompiarz doszlifował skręcił i suchutko,ale po 10 minutach pracy silnika zaczęły lać dwa wężyki przelewowe-wymieniłem wszystkie i autko teraz po dłuższym postoju pali od kopa. Wniosek z tego jest taki,że układ wtryskowy w tych silnikach jest bardzo czuły nawet na najmniejsze nieszczelności i trzeba tego pilnować bo potem takie jaja wychodzą.Pozdrawiam i życzę cierpliwości dla naszych traktorków |