Kilka zagadnien w kwestii xr3i mk4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witka , mam kilka zapytań , czujnik ciśnienia oleju który podaje sygnał na kontrolke znajduje sie w bloku po prawej o ile sie nie myle, zauważyłem jak że ten czujnik chyba nie jest oryginalny , fabryczny chyba jest z gwintem na końcu na którą sie nakłada taką sprytną nasówke czy mam rację ? u mnie jest taka dziwna końcówka na którą ktoś nałożył konektorek i podpiął po tą '' skuwkową wtyczke'' , drugie pytanko , chodzi mi o to czy moge przykręcić stalówki śrubami do alusów z mięką wkładką , w książce jest napisane że można ale jak to jest w praktyce ?
i jescze kwestia regulacji obrotów , czy moge je regulować srubką która jest umieszczona na końcu linki od przyspieszenia ? bo w książce jest napisane żeby regulować śrubą od przepustnicy , chyba nikogo nie zamęcze ale musze podregulować moją ''starą zabawke '' , pozdrawiam i sory za taki dłuuuugi wywód

jezeli mowisz o czujniku ktory jest tuz nad kolektorem wydechowym po prawej stronie z przodu to jest to temp wody. Czujnik od oleju jest z tylu przy filtrze oleju. Obroty regulujesz srubka od przepustnicy a felgi chyba mozesz....napewno nie wolno przykrecac srubami od stalowek felg aluminiowych

ale jaką końcówkę na zewnątrz ma ten czujnik ? taką gwintowaną na którą nakłada sie wtyczke ( taka tulejka okrągła) , bo jak tak to ja mam chyba jakiś inny czujnika , nie oryginalny

PS a ta śrubka to jest od spodu wkręcana? , bo jest jeszcze jedna jakgdyby na końcu linki od gazu i jest ustawiona skośnie wkręcając ją lub odwrotnie zmniejszam ruch tej ''wajchy'' od gazu , nie wiem jak to sie fachowo zwie

[ wiadomość edytowana przez: karQ dnia 2006-12-18 22:59:34 ]

od obrotow to z reguly jest ta od spodu (nie pamietam dokladnie) bo ta od gazu to tylko regulujesz napiecie linki i w pewnych orzyopadkach moze to miec wplym na obroty. A ta od temp wody z przodu to jest dokladnie srubka z gwintem na koncu.

U mnie ta srobka od regulacji jest na gorze na przepustnicy, linke od gazu mozesz regolowac ale generalnie tylko w przypadku kiedy sie wyciagnie i ma luz

dzięki za informacje , można na was liczyć