Silnik ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. mam astre 1.4 z '93 i problem z wycieraczkami.
Juz jakiś czas temu zacinały sie, nie schodziły do końca szyby ale nasmarowałem i było troche lepiej. Teraz przestały chodzić wogóle i z przodu i z tyłu !!! Czy mam silniczki do wymiany czy może to coś innego ( jakiś rozdzielacz )
Poradźcie mi prosze bo zima za moment a ja nie mam wycieraczek !!
Dzięki.

kolego sprawdż silniczek podłączając go do miernika i włancając auto na zapłon i włącz wycieraczki powinien miernik wskazac napiecie , a jaknie to silniczek pad ale i tak bym podjechał do elektryka góra skasuje od 20 - 40 zł i zrobi bez kłopotów albo załatw inny silniczek i podłącz moze sie cos w tym starym zatarło pozdrawiam i zycze powodzenia

Ale czy jest możliwe że obydwa silniczki sie nagle zepsuły??
może to jednak coś innego. Jak włanczam teraz wycieraczki to nie chodza ale słychać "tykanięcie" przy włanczaniu.

Nie zabardzo. Za wycieraczki przednie i tylne (równierz klakson) w astrze 93 odpowiada jeden bezpiecznik nr 3 o nominale 30A (trzeci od lewej w gornym rzędzie)i dwa przekażniki- przednia wycieraczka pierwszy od lewej w dolnym rzędzie przekaźników ( w tym bloku trzy poziomo na dwa pionowo), tylna wycieraczka trzeci w gornym rzędzie przekażników.
Jeśli tu wszystko gra, to podejrzany jest włącznik pod kierownicą...

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2006-12-20 19:24:25 ]