MotoNews.pl

Tryb awaryjny opel astra II

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Od pewnego czasu mam problemy w opel astra II z16xe.
Samochod niechce jechac i zapala sie kontrolka serwisu i przechodzi w tryb awaryjny.Po postoju okolo 5 minut problem znika.Ale po przejechaniu kilkunastu kilometrow bledy powracaja.Na scanerze wystepuja blądy "silownika przepustnicy i polozenia pedalu gazu" .Po wymianie czesci blady ponownie sie pojawia.Czy ktos z was spotkal sie z takim problemem???

Pozdrawiam

cześć, ja miałem trochę podobną sytuację z kadettem z tym że mi pokazywał błąd sondy lambda, za bogata mieszanka. a wiesz co było źle?wymieniłem urządzenie sterujące-komputer to chyba za dużo powiedziane w tym przypadku ale po tym skończył się błąd.wymiana prawie wszystkich czujników nie dała skutku i mechanicy sami już nie wiedzieli o co chodzi.jak jest gdzieś koło Ciebie w pobliżu giełda to weź pojedź tam autem i na próbe weź taki komputer inny podłącz,jeśli nie da to skutku to oddasz spowrotem sprzedawcy.ja tak zrobiłem.powodzenia

do sinus: Kolego, astra II to nie kadzio ; w ecu jest moduł immo, więc powiedz sam czy taka szybka podmianka jest możliwa

Dzwonilem do takiego goscia co sie zaimuje komputerami twierdzi ze jest to wina sterownika naprawa okolo 1800 .Za to koles w serwisie twierdzi ze jest to wina raczej samej elektryki.Samochod mial dzwona z prawej strony tam dzie jest komp.Wiec narazie chyba bede grzebal w elektryce czy tasma jast cala a nie jest gdzies zalamana Nikt niemoze dokladnie nic stwierdzic.Ale dzieki za zainteresowanie

no fakt, może na monowtryskach to coś tam wiem o chodzi a to nowszy typ, to juz co innego..ale jeśli był uderzony w bok od strony tego komputerka to proponuję sprawdzić przewody.może wypożycz jakąś książkę z cyklu "sam naprawiam" i sprawdź to sam.u mnie też mechanicy nie mogli niczego stwierdzića kasę to by każdy chciał..więc sam doszedłem do tego metodą prób i błędów.życzę powodzenia.