Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ROBSON80 ASTRA II Warszawa | 2006-12-19 21:42:58 Witam
Od pewnego czasu mam problemy w opel astra II z16xe. Samochod niechce jechac i zapala sie kontrolka serwisu i przechodzi w tryb awaryjny.Po postoju okolo 5 minut problem znika.Ale po przejechaniu kilkunastu kilometrow bledy powracaja.Na scanerze wystepuja blądy "silownika przepustnicy i polozenia pedalu gazu" .Po wymianie czesci blady ponownie sie pojawia.Czy ktos z was spotkal sie z takim problemem??? Pozdrawiam |
![]() sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2006-12-27 18:12:10 cześć, ja miałem trochę podobną sytuację z kadettem z tym że mi pokazywał błąd sondy lambda, za bogata mieszanka. a wiesz co było źle?wymieniłem urządzenie sterujące-komputer to chyba za dużo powiedziane w tym przypadku ale po tym skończył się błąd.wymiana prawie wszystkich czujników nie dała skutku i mechanicy sami już nie wiedzieli o co chodzi.jak jest gdzieś koło Ciebie w pobliżu giełda to weź pojedź tam autem i na próbe weź taki komputer inny podłącz,jeśli nie da to skutku to oddasz spowrotem sprzedawcy.ja tak zrobiłem.powodzenia |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-12-27 19:12:54 do sinus: Kolego, astra II to nie kadzio ; w ecu jest moduł immo, więc powiedz sam czy taka szybka podmianka jest możliwa |
ROBSON80 ASTRA II Warszawa | 2006-12-27 20:17:23 Dzwonilem do takiego goscia co sie zaimuje komputerami twierdzi ze jest to wina sterownika naprawa okolo 1800 ![]() ![]() |
![]() sinus Suzuki Vitara Polkowice | 2006-12-27 22:35:10 no fakt, może na monowtryskach to coś tam wiem o chodzi a to nowszy typ, to juz co innego..ale jeśli był uderzony w bok od strony tego komputerka to proponuję sprawdzić przewody.może wypożycz jakąś książkę z cyklu "sam naprawiam" i sprawdź to sam.u mnie też mechanicy nie mogli niczego stwierdzića kasę to by każdy chciał..więc sam doszedłem do tego metodą prób i błędów.życzę powodzenia. |