MotoNews.pl

Nakrętki zabezpieczające McGard vs. Norauto-wasze opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Używał ktoś tych nakrętek?Czy to prawda, że nakrętki z Norauto są wszystkie takie same i da się je odkręcić kluczem z innego zestawu. Okazało się, że zestawy McGard są wyposażone w tylko jedną nakładkę na klucz(zgubić zawsze można) mimo tego że sa jednymi z najdroższych(Allegro 60 zł, w Norauto kosztują 119 zł).

Ja używałem i nie można odkręcić innym kluczem!
Nakrętki całkiem dobrze wykonane! Masz tylko jedną końcówke a w przypadku zgubienia wysyłasz do nich numer i oni ci doślą końcówke! Niestety nie znam kosztów tej operacji ;]

Cytat:
2006-12-20 07:47:53, FAROW pisze:
Ja używałem i nie można odkręcić innym kluczem! Nakrętki całkiem dobrze wykonane! Masz tylko jedną końcówke a w przypadku zgubienia wysyłasz do nich numer i oni ci doślą końcówke! Niestety nie znam kosztów tej operacji ;]

Jeżeli piszesz o nakrętkach z orauto, bo niestety się z Tobą nie zgodzę. Pewnego razu szukając poszedłem włąśnie do Norauto i postanowiłem sprawdzić niepowtarzalnośc. Ukradkiem rozpakowałem jedne zestaw i drugi... i co nasadki pasowały idelanie. Potem już się nie kryłem zbytnio i rozpakowywałem kolejne. Na dziesieć jeden był inny, a jak podszedł do mnie Pan z obsługi i zapytałe czmu wszystko rozpakowywuje, to pokazałem mu o co mi chodzi i nawet się nie bulwersował, że nieco zdenerwowany zostawiłem wszystko rozwalone i poszedłem...
Zresztą Mss sobie dokupił zgubiony klucz biorąc "pierwszy lepszy" zestaw z półki

Dzisiaj wymieniłem nakrętki Mc Garda na nakrętki z Norauto(zrobiłem to tylko dlatego, że Mc Gard daje jedną nakładkę na klucz). Dzisiaj po przełożeniu opon chciałem przykręcić ten cud techniki z hartowanej chińskiej stali, ale z trudnością włożyłem nakładkę do Fordowskiego klucza do kół. Kiedy już ją na siłe tam umiejscowiłem zacząłem dokręcać nakrętke, ale ta przy dokręcaniu zniekształciła się(masło). Duzym problem jest poprawne umiejscowienie nasadki w zakrętce, ale jeszcze większym wyjęcie nakładki z Fordowskiego klucza! Co kiedy stoicie gdzieś na drodze i zmieniacie koło, a nagle okazuje się że nie można wyjąć nakładki i odkręcić pozostałe fordowskie nakrętki?Wyciągałem tą nasadkę za pomocą imadła. Odradzam każdemu kupno tego badziewia!!! Jutro jade to reklamować i chyba wróce do Mc Garda.

Cytat:
2006-12-20 08:39:05, Kielek pisze:
Zresztą Mss sobie dokupił zgubiony klucz biorąc "pierwszy lepszy" zestaw z półki

no może nie pierwszy , tylko trzeci

najśmieszniejsze było to że sprzedawca mówił że taki wzór jest 1 na 100 000

Oczywiście zle sprecyzowałem wypowiedź! Mowilem o nakładkach McGard które kupiłem w Norauto i stad niedomowienie A te norauto to rzeczywiście dziadostwo straszne :/

Cytat:
2006-12-21 07:32:50, FAROW pisze:
A te norauto to rzeczywiście dziadostwo straszne :/

Najgorsze jest to, że mogą Cie nieźle uziemić.