Przeplywomierz powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje pytanie brzmi:czy odlaczenie wtyczki od przeplywomierza podczas pracy silnika ma jakis wplyw na obroty,ja swja wtyczke odlaczylem ale nie ma zadnej roznicy w pracy silnika,wiec sie zastanawiam czy przypadkiem nie jest padniety przeplywomierz.
Dodam ze jakis miesiac temu byl wyczyszczony,mam teraz klopot z falowaniem obrotow zaraz po zapaleniu autka trzeba odczekac ok 3 sek. az obroty sie ustatkuja i jest ok. w przeciwnym razie faluje na kazdym skrzyzowaniu.
Z gory dzeki za odpowiedz.

ja tez jezdzilem troche z odpieta ta wtyczka i nie bylo zadnej roznicy.. po jakims tygodniu to zauwazylem hehe a jest na pewno 100% sprawny wiec nie wiem..

szukalem na forum i to pytanie juz ktos zadawal lecz nikt na nie nie odpowiedzial.
Jest bardzo interesujace z moimi obrotami faluja tylko po zapaleniu silnika i jak sie ustatkuja to jest ok.natomiast ruszenie zaraz po zapaleniu auta grozi falowaniem za kazdym razem na biegu jalowym,wtedy trzeba zatrzymac samochod wcisnac pedal hamulca i poparu sekundach wraca do normy.

Odłaczenie przepływomierza nie powoduje falowania obrotów. Sam jezdziłem z odłączonym przez jakiś czas. Auto wiecej pali i nie spala sie mieszkania do końca bo na wydechu zostaje taka smolista, czarna, wodnista ciecz.

hm.to jakie jest jego zadanie.
Pytam jako laik.

Cytat:
2006-12-26 00:14:29, macko1977 pisze:
hm.to jakie jest jego zadanie. Pytam jako laik.

hmmm... pomysl tak na chlopski rozum: jak sie nazywa?? przeplywomierz!! czyli poprostu w swoj sposob mierzy przerplyw poiwetrza i na jego podstawie ustawia odpowiednia dawke paliwa!!

Ha Ha zaskoczylo mi sie
Dzieks.

Cytat:
2006-12-26 00:17:41, pytlar pisze:
hmmm... pomysl tak na chlopski rozum: jak sie nazywa?? przeplywomierz!! czyli poprostu w swoj sposob mierzy przerplyw poiwetrza i na jego podstawie ustawia odpowiednia dawke paliwa!!

Azawor bocznikowy potocznie zwany krokowcem kroczy na bok
Zartuje

Cytat:
2006-12-26 00:17:41, pytlar pisze:

może tylko dodać należy że to nie przepływomierz ustala dawkę paliwa , a komp na podstawie wskazań przepływomierza
sama przepływka działa jednak w taki sposób ( z tego co mi wiadomo) ,na zasadzie pomiaru rezystancji ( wiecej powietzra przepływa pomiedzy dwoma czujnikami -wieksza rezystancja. I na odwrót

a czym można go przeczyścić, jest do tego jakiś specjalny środek, czy można użyć np. wazolu w sprayu ?

Pozdrawiam

Cytat:
a czym można go przeczyścić, jest do tego jakiś specjalny środek, czy można użyć np. wazolu w sprayu ?

było ze 100 razy---wyszukiwarka się kłania