Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2006-12-26 23:04:46 co do radia to polecam wyroby Alpine ![]() Jezeli chodzi o podłaczenie wzmacniacza to radio powinno posiadac 2 pary wyjsc ![]() Co do mocy wzmacniacz/głosniki to ja osobiscie dobieram tak zeby wzmacniacz miał ok 10-15% mocy wiecej niz głosnik chociaz to nie jest twarda zasada ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bad_touch_ostr o-c | 2006-12-27 21:19:51 Własnie tak sie zastanawialem nad radyjkami Alpine, ciekawe maja propozycje. Mowisz ze powinno posiadac dwie pary wyjsc RCA, czyli tak jak bedzie mialo 4 chinche z tylu to bedzie ok ?? ![]() ![]() ![]() ![]() ////ALPINE To radyjko ma 1 wyjscie przedwzmacniacza, czyli da rade podlaczyc tylko jeden wzmacniacz?? ![]() ![]() Jeszcze jedno, w opisach radyjek pisza iz posiadaja one 2kanalowe wyjscia na wzmacniacz lub czasem 4 kanalowe wyjscie na wzmacniacz. Nie za bardzo rozumiem jak to sie ma do wzmacniacza, czyli jesli mam wzmacniacz 4 kanalowy to musze szukac radja z takim wyjsciem?? wiec jak w radiu bedzie wyjscie 2 kanalowe to nie podepne mojego 4 kanalowego wzmacniacza??. Na prawde sie pogubilem, HELP ![]() [ wiadomość edytowana przez: bad_touch_ostr dnia 2006-12-27 22:29:34 ] [ wiadomość edytowana przez: bad_touch_ostr dnia 2006-12-27 22:38:03 ] |
![]() bad_touch_ostr o-c | 2007-01-02 22:02:42 meczy mnie jeszcze jedna sprawa, posiadam subwoofer, ktory chcialbym zbaudowac w bagazniku, ma on grac mocny, czytsty i w miare potezny bass ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2007-01-03 22:01:09 wiekszosc wzmacniaczy ma wbudowane juz filtry ![]() |
![]() bad_touch_ostr o-c | 2007-01-04 14:53:00 ale ja jak narazie nie bede podpinal suba pod inny wzmacniacz tylko pod ten 4 kanalowy co mam, zmostkuje 2 kanaly i go tam podepne. Pod pozostale 2 kanaly podepne glosniki samochodewe. Wiec nie moge na wzmacniaczu ustawic tak zeby gral sam bass. Czy w takim przypadku powinienem zastosowac jakis filtr?? Nie moge poprostu podpiac tego glosnika?? On i tak ma swoje czestotliwosci w ktorych gra wiec wydaje mi sie ze nie powinien grac srednich tonow... ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: bad_touch_ostr dnia 2007-01-04 16:31:52 ] |
Gzranek85 AUDI A4 kielce | 2007-01-04 22:02:45 WItam
Jeśli chodzi o ten głośnik to grac będzie ale bez filtra to ani basu ani wokalu z niego nie usłyszysz będzie Ci tylko brzęczal za uchem jeśli nie posiadasz filtra w wzmaku( co jest troche dziwne popatrz dobrze może tam jest gdzieś przełącznik który CI włączy filtr na 2 kanały a dwa będziesz miał wolne) to mozesz zastosować jakąś prosta zwrotnice do odcięcia wyszych sekcji bo jeśli tak podłączysz bez miczego to będzie lipa i bedziesz rozczarowany |
![]() bad_touch_ostr o-c | 2007-01-04 23:13:39 dzieki wielkie, w takim razie, wlasnie zmierzam do samochodu przepatrzec wzmaka czy ma taki przelacznik, dokladnie go oblukam z instrukcja, a jesli niema to inwestuje w filtr ![]() P.S. bardzo prosze inne osoby odwiedzajace ten temat o wypowiedzi, naprawde bardzo przydadza sie wszystkie sugestie pozdrawiam |