Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-28 16:02:09 Witam.
Czy ktoś wie gdzie mogę dokupić elektrolit do akumulatora - mam akumulator który przez jakiś mieisac lezał na boku w aucie powypadkowym - wylało sie około połowa elektrolitu - o dziwo ładnie potrafił tak pracować przez około godziny świecąc miedzy innymi dwiema żarówkami po 55W ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2006-12-28 16:58:08 MYŚLE, ŻE W KAŻDYM SKLEPIE MOTORYZACYJNYM. JA MAM W SWOIM SKLEPIE. ZAPRASZAM DO GRYFINA. KAWA GRATIS ![]() |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-28 17:03:39 ![]() Ciut nie po drodze ![]() Taniej by było pewnie zakupic nowy Aku ![]() A powazniej - zapytałem w 2 sklepach i hurtowni - nikt nie wie gdzie można zakupic ![]() Chociaż szczerze mówiąc jeszcze nie zaczołem porządnie szukać ![]() Pozdrawiam. Misio |
![]() Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-12-28 17:28:13 Ja wybralbym sie do jakiegos sklepu elektrycznego czy cos i zapytal. |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2006-12-28 19:16:57 Zapytaj w jakimś większym sklepie, który jest dobrze zaopatrzony w oleje. Bo elektrolit mają dostawcy olejów. |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-29 09:24:00 dakro - całkiem możliwe że padnie ![]() ![]() BartBartez - oczywiście masz racje ze sie dolewa destylowanej wody - bo podczas pracy czasem czesć jej odparuje wiec nie wolno dolewać elektrolitu ale samą wode. Co do płukań jest kilka technologi ale to było w czasach kiedy wymieniało sie elekty w akumulatorach dla poprawienia ich działania (odnowienia). U mnie natomiast jest przyzpadek dobrego elektrolitu w srodku ale niestety znaczna częsć z niego wyciekła i chce uzupełnić jego stan i zobaczyć czy aku bedzie żył ![]() |
![]() _Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-12-29 09:39:07 Bardzo dziekuję za zaproszenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponadto przypuszczam że bez wiekszego kłopotu zakupie ten elektrolit we własnym mieście (mimo że już wiem ze na własnym osiedlu tego nie zrobie ![]() |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2006-12-29 09:45:09
Źle liczysz. Tu nie chodzi o pieniądze ![]() ![]() |
![]() perek_83 HF MEMBER Hyundai Pony Kościerzyna | 2006-12-29 10:42:56 Spróbuj może w sklepie z częściami do motocykli, bo do motorków często jeszcze się sprzedaje akumulatorki suche |
![]() Przemcio-n HF MEMBER Hyundai S-Coupe GT Płock | 2006-12-29 18:29:12 witam
ja kiedys kilka razy kupywalem elektrolit na cpn.. I wydaje mi sie ze do tej pory nic sie nie zmienilo elektrolit powinni miec na kazdej wiekszej stacji orlenu a jak nie to w kazdym sklepie gdzie sprzedaja akumulatory(motoryzacyjne), w stacjach obslugi samochodow typu norauto czy kwikfit itd nawet w auchan ostatnio widzialem na stoisku z art motoryzacyjnymi. w dzisiejszych czasach mozna kupic elektrolit niemal wszedzie najprosciej sprawdz w cpn-ach. pozdrawiam ![]() ![]() |