Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SoGa_Rally Fiat 126p Tychy | 2006-12-28 22:31:23 Witam mam takie pytanie jak napisac list do sponsora o sponsorowanie po fachowemu nazwac (oferta wspołpracy marketingowej) bardzo prosze o jakis wzor jak to napisac. |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-12-28 22:32:30 bylo ze 2 razy + na rajdy.org.pl ze 3 razy |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2006-12-28 22:36:22 prezes klubu F&F Borysirl ma/miał coś takiego napisane,może Ci pomoże ... |
![]() mar125 (M) Furious Moderator 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2006-12-28 22:43:44 prezes klubu F&F Borysirl ma/miał coś takiego napisane,może Ci pomoże ... |
![]() Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2006-12-28 22:51:07 Ja proponuje nie pisać listów bo po większości lądują w koszu.
Znam to z życia ... jak pracowałem w samorządzie studenckim to trzeba było dębić kasę na juwenalia i to setki tysięcy. Proponuję stworzyć ofertę sponsorską. Ładna szta graficzna w Corelu lub pagemakerze wg wzoru: 1) przedstwaić team (kto ty jesteś i czym się zaimasz) 2) skucesy 3) oferta sponsoringu 4) przewidywane korzyści Dużo zdjęć, etc.. Oferta w dwuch wersjach: 1) ulotka w pdf żeby sie dało cisnąć na maila 2) książeczka kilka kartek, żeby się dało zbindować abo co... Jak trzeba Ci pomóc w Corel to daj jakie propozycje mogę coś machnąć w chwili wolnego czasu... ![]() jak co to na priv [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2006-12-28 22:53:32 ] |
![]() SoGa_Rally Fiat 126p Tychy | 2006-12-28 22:58:52 No wlasnie punkt 3 oferta sponsoringu jak to napisac zeby bylo ok. |
![]() MikeVTi F&F Sympatyk zielona rally żaba Dulowa | 2006-12-29 03:55:48 Soga, musisz przedstawisz potencjalnego partnerowi co takiego on dostanie dając swoje pieniądze na Ciebie. Jakie z tego bedzie mial korzysci. Postaw sie w jego miejscu(co to za firma i czym sie zajmuje) i pomysl na czym najbardziej by Ci zalezalo i tak to napisz zeby jakos firme/osobe zainteresowac ze rzeczywiscie jest sens i bedzie mial z tego wymierne korzysci.
albo poczekaj jeszcze ze dwa miechy to jak dobrze pojdzie to pokaze Ci moje prace zaliczeniowa dokladnie na ten temat.. pzdr p.s. ktos jak ma gdzies jakies ciekawe materialy/doswiadczenia info to niech pisze oczywiscie ![]() |
![]() gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2006-12-29 06:26:25 Najważniejsze jest to żebys napisał w jakich mediach, potencjalny sponsor, bedzie mógł liczyć na ukazanie sie swojego logo( reklamy na Twoim samochodzie) i jaką mają one oglądalność. Czyli tzw badanie rynku. Gazety, internet, TV. Postaraj się złapać przed napisaniem tej oferty, jakiegoś patrona medialnego. W obecnych czasach najlepiej internetowego- czyli jakiś portal- może być to wymiana barterowa- Ty im reklamę, oni tobie także. ![]() I powodzenia ![]() PS. A wogóle to najlepiej po " Rodzinie" szukać sponsorów- wujek, lub ciocia ( znajomi) ma hurtownię, sklep, firmę budowlaną......... |
![]() SoGa_Rally Fiat 126p Tychy | 2006-12-29 22:04:49 Dzieki chlopaki ![]() |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2006-12-29 23:27:06 Obecnie jakoś mam z tym styczność z drugiej strony . Cięzko jest z maluchami , bo wizerunek firmy na maluchu naprawde nie jest za szczególny. Maluch kojarzy się przeciętnemu człowiekowi z czymś nietrwałym, starym, komunizmem, itd generalnie same najgorsze cechy. Szansa jest dla aut wyrózniających się , np swapów mocnych które robią duuuże wrażenie, ale też jak wiadomo nie dla wszystkich firm. Warto wziąść ze sobą jakieś materiały z osiągnięciami, ulotki z gazet jeżeli w której jesteś. Choć to może smutne ale z maluchem można startować do małych firm lub/i osób które generalnie nie mają pojęcia o sponsoringu i jakoś im można coś wcisnąć do głowy. Sugeruje małe firmy i lokalne, wulkanizacje, warsztaty, coś związanego z motoryzacją. Argumenty lokalne, typu reklama wsród strartujących, można to połączyć z rabatami dla osób które skorzystają z usług poprzez Ciebie. |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-12-30 00:02:13 na kajtka jest latwiej znalezc sponsora na malca niz na np.206xs
start kaszlem to wydatek rzedu 100 wpisowe 50 paliwo a xs to 100 wpisowe i co namniej 200 paliwo a reklama trafia do tej samy grupy odbiorcow to nie ppzm gdzie ludzie stoja na odcinku tylko do przejechania a6 a potem ida do domow na kajtkach ludzie stoja dla malcy kantow a nie dla jadacych "z lewa" pugow swiftow itd itp kazda oferta powinna byc dostosowana do imprezy czyli inna oferta na sprinty inna na kajtki inna do ppzm i sponsor tez winien byc dobierany do imprezy nie do auta zreszta juz nie jednego sponsora znalazlam zarowno na kajtka jak i do ppzm to cos juz wiem na ten temat i nie jest dokladnie tak jak piszesz pozdro anka |
![]() SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2006-12-30 00:08:51
kazik ... chcesz nam o czyms powiedziec ???????? ![]() ![]() |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-12-30 00:11:33 Szymon o czym ty myślisz hehe
Aha i Ania sobie wyprasza ![]() [ wiadomość edytowana przez: kaza dnia 2006-12-30 00:12:21 ] |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2006-12-30 00:45:59
A czy aby na pewno.... ![]() |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2007-01-02 21:34:54
wiesz Szymon mi to nie przeszkadza, że pisze z mojego ani mnie to nie drażni, także sorki ale nie wiem dlaczego tobie to przeszkadza ![]() |
![]() bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2007-01-02 23:13:52 kaza szymek chyba nie napisałe tego złosliwie wiec sie nie unos ![]() ja robiłem tak: znalazłem firme małą, wraszta taki, obczaiłem co robia jak robi,a napisałem ze ja startuje pokazałem pucharki swoje, napisałem gdzie sie scigam w jakich maistach, kto na to przychodzi ile ludzi mniej wiecej, gdzie ejst info o takcih zawodach i ze poruzam sie też po miescie, na jakies festyny jeżdze smieszne gdzie ludzie są. reklama wiadomo dźwignia handlu wiec jak jakas firma reklamuje sie na autobusach czy tablicach jakis stałych i próbuje do klienta jakoś dotzreć to ruchoma reklama( w przypadku boba raczej głosna) to chyba łakomy kasek dla takiej firmy. ja sobie obserwuje na jakis ulotach w miescie autobusach itp jakich firm sa reklamy z jakiej branzy i wtedy robie mały wywiad i uderzam na 2007 juz mam 2 firmy które pomogą mi tak samo jak w sezonie poprzednim, szukam jeszce z 1- 2 firm jakiś , i uderzam do nich jakos w nastepnym tygodniu( mam juz obczajone), takze zobacze czys ei uda coś kasy nazbierac. narazie tyle mi dog łowy przychodzi z moich doświadczen |
profil-usunięty | 2007-01-02 23:18:28 wez kaczuszke ![]() |
![]() SoGa_Rally Fiat 126p Tychy | 2007-01-02 23:30:47 Dzieki bizer_trikolor tak tez zrobie jak napisales . |