Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Meteeusz Tychy | 2006-12-30 22:48:45 a jak nazywa sie dokladnie ten nowy sterownik KME Diego? zebym sie mogl na bank dowiedziec o cene tego nowego u gazownika ... |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-12-31 09:48:05 Też mi się wydaje, że tam jest wtrysk półsekwencyjny. |
Meteeusz Tychy | 2006-12-31 10:23:19 Rzeczywiscie macie racje z tym ze to M1.7 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AF91&mospid=47256&btnr=12_0856&hg=12&fg=10 nr ECU: 0 261 200 175 w programie serwisowym pisze jeszcze cos takiego o ukladzie palowowym MFI-i i ze ma zaplon DEM Map-DI.
P.S. jesli to jest 2/2 to po kiego wafla wysilali sie z 4 osobnymi cewkami? Dzis sprawdze ile osobnych kolorow kabli w wiazce do wtryskiwaczy Jesli bylo by 2/2 to 1-4 chodzily by razem i 2-3 ? ... jesli tak to pozamieniam kable na cewkach na dobry poczatek. Takie male cos dodam ... "W silniku o nieparzystej liczby cylindrów, wyposażonym w elektroniczny układ zapłonowy stosuje się z przyczyn technicznych indywidualne cewki zapłonowe (oczywi�cie stosowane sš one także w silnikach o parzystej liczbie cylindrów). Wła�ciwy rozdział napięcia na poszczególne cewki zapłonowe odbywa się w obwodzie niskiego napięcia w module zapłonowym z sekwencyjnym układem logicznym. W tym przypadku sygnał o położeniu ZZ jest niewystarcz ajšcy. W celu osišgnięcia koniecznej synchronizacji zastosowano czujnik położenia wałka rozrzšdu." U mnie jest zarowno czujnik polozenia walka rozrzadu jak i czujnik polozenia walu korbowego. [ wiadomość edytowana przez: Meteeusz dnia 2006-12-31 10:53:18 ] |
Meteeusz Tychy | 2006-12-31 12:15:10 chodzilo mi o wtryskiwacze benzynowe ![]() ![]() Czy o tego wymitacza to chodzi o croma1? http://www.eko-car.com/ ??? zapomnialem ponownie zapytac ... na jakiej podstawie dobiera sie parownik i dysze wtryskiwaczy? nie chcial bym przekonac sie na wlasnej skorze jak sie dobiera te rzeczy "losowo" albo "do skutku" ... P.S. Czy te komputery od gazu lubia sie rozkalibrowywac? rzeba z tym jezdzic na jakies regulacje? ew. ile kosztuje taka regulacja i czy podlega pod gwarancje ![]() Kurde ale Was wykozystam ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Meteeusz dnia 2006-12-31 12:25:08 ] |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-12-31 17:30:37
Jesli wybierzesz ten właśnie zakład, to na pewno nie będziesz musiał martwić się o poprawne dobranie podstawowych rzeczy. ![]()
|
![]() Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-01-01 03:53:00
Jasne, przepraszam, już edytowałem. Też myslałem o benzynowych a napisałem gazowe. Parownik dobiera się przede wszystkim do mocy silnika, typ wtryskiwacza i wielkość dyszy przede wszystkim do mocy z cylindra i typu układu wtrysku benzyny. |