MotoNews.pl

E46 99r 1.8 czy 2.0 lpg. ma byc ekonomicznie. pomozcie podp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam pieknie jak w temacie interesuje mnie bmw e46 w lpg 99r poniewaz chce oszczednie sie przemieszczac ale tez z satysfakcja. widze duzo podobnych tematow ale nie widze nigdzie wypowiadajacych sie wlascicieli e46 na temat tych silnikow. wiem ze 1.8 to nie to samo co 30 ale jednego stac jednego nie i czy silnik ten tzn 1.8 nie jest mulowaty nie mam zamiaru tym latac ale czase milo depnac czu bokiem(wiemy o co chodzi). panowie dokladnie jak znosi ten silnik gaz i czy nie lepiej bylo juz te 20 pozdrawiam.

Witam. Ja mam E46 1,8 a wlasciwie to model jest tylko 318 bo silnik jest 1,9. Sprawuje sie bardzo dobrze oczywiscie ba benzynce bo gazu nie mam i nigdy nie bede mial Co do spalania to po miescie wychodzi mi ok 9 a po trasie ponizej 6 ale przy spokojnej jezdzie tzn nie przekraczajac 110km/h

no to piekne spalanie a jak usterki i jak inne dolegliwosci tego autka zadowolony jestes nie zalujesz ze nie masz 2.0?
bo zastanawiam sie a nad audi a3 1.8t a e46 318 jest poprostu przepiekna jest jak to mowie zjawiskiem na naszych drogach. a czemu kolega nie chce gazu? i jak tam osiagi jest frajda z tej mocy z tej pojemnosci? pozdrawiam

nie wiem tez czym sie rozni 318i od 318. napisz klego jeszcze jaki doklasnie masz model silnika. zgory dzieki

ja mam 2.0 z vanosem i z przykroscia stwierdzić musze że A3 z silnikiem 1.8t bez najmniejszego problemu objezdza moja QPtke

co nie zmienia faktu że moje coupe jest dużo ladniejsze

każdy kto mial lub ma silnik 4 cylindrowy, bedac szczery powie że zabawa zaczyna sie od 6 cylindrów:osiagi, przyspieszenie, piekne brzmienie silnika jak go wkrecasz na obroty i kultura pracy

na wlaczonym silniczku możesz postawić kieliszek wódki i ani kropli nie uronisz

jak dla mnie wybór jest oczywisty

to nie ulega watpliwosci ze jest ladniejsza ale raczej na qpete mnie nie stac mam 7tys euro. i chce kupc cos oszczednego nie napisales ile ci pali. dzieki bardzo

Nie wiem jak w e-46 wygląda spalanie ale przy lpg różnica pomiędzy 4-ema a 6-cioma garami jest w cenie instalacji (listwy są czwórki czyli do 6-ciu trzeba dać dwie). Jak nie wiesz co oznacza 6-cylindrów w BMW to bierz tą 1,8.Na pewno 4-cylindrowy silnik będzie ekonomiczniejszy.A o osiągach pogadajmy od pojemności 2,5 litra. Pozdro. AUDI mówimy NIE.

Cytat:
2007-01-02 16:03:19, ltk pisze:
no to piekne spalanie a jak usterki i jak inne dolegliwosci tego autka zadowolony jestes nie zalujesz ze nie masz 2.0? bo zastanawiam sie a nad audi a3 1.8t a e46 318 jest poprostu przepiekna jest jak to mowie zjawiskiem na naszych drogach. a czemu kolega nie chce gazu? i jak tam osiagi jest frajda z tej mocy z tej pojemnosci? pozdrawiam

jak narazie usterek i dolegliwosci BRAK jak kupowalem to chcialem conajmniej 2,5 literka ale trafil sie 1,9 i nie zaluje! co do gazu to nikt mnie nigdy nie przekona. Jechalem w trase (po polsce ok 500km) za mna ojciec passatem 1,8 na gazie i koszta te same, wiec po co gaz?! Co do mocy to wiadomo ze nigdy nie jest za duzo ale jak na nasze drogi wystarczy.

jak to mozliwe ze koszta te same ??

przy takim spalaniu i cenach paliwa to mozliwe. 5,5l benzyny a 10l gazu to mniej wiecej to samo. po miescie na benzynie jest troche drozej ale doliczyc koszt instalacji, serwisowanie jej i ew koszt naprawy silnika zniszczonego gazem to nie wiem czy jest sens jezdzic na lpg.

Cytat:
2007-01-03 07:35:23, energy11 pisze:
przy takim spalaniu i cenach paliwa to mozliwe. 5,5l benzyny a 10l gazu to mniej wiecej to samo. po miescie na benzynie jest troche drozej ale doliczyc koszt instalacji, serwisowanie jej i ew koszt naprawy silnika zniszczonego gazem to nie wiem czy jest sens jezdzic na lpg.

pewnie że nie ma sensu najlepiej sie jeździ na benie tylko ciekawe jak tżeba jechać żeby auto paliło 5.5

no niestety cos kosztem czegos i trzeba jezdzic spokojnie. przy jezdzie do 3tys obrotow jest to mozliwe.

no wlasnie a ja ciagle slysze>kup minimum 2,5l to ma kopa< no wiec wlasne widze na forach roznych ze spokojnie i spokojnie to malo i tanio to po cholero kupil 2,5 jak spokjnie jezdzil niech kupi 1.8 i gaz wstawi i niech cisnie. mialem H civic tzn mam na gazie i nie oszczedzam odpalam na lpg i gasze na lpg bo jakas starsza ta instalacja i nic niegdy sie z nim nie dzieje i znam ludzi ze maja gaz w japoncach i niec nienazekaja. to znaczy ze bmw jest taka kila ze sie zepsuje jak cos bedzie nie po jej mysli czyli slabe te silniki jak gazu nie znosza. zrozumcie ja chce 1.8 gaz i pociskac sobie po ulicach nie jak niektorzy pociskac sie po kieszeni. tylko nie ma tu nikogo z lpg 318 e46.czy 320lpg e46

Watek zaczyna odbiegac od tematu..

Wywody na temat LPG gdzie indziej..

Na temat spalania duzych silników gdzie indziej..

Wreszcie na temat kupna samochodu gdzie indziej!