| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2007-01-01 23:23:34 Prosze cie niekaz mi byc pierwszym bo nie jestem ZBYNIO i nie mam tablicy pod reka.Poszukaj bylo wiele razy |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2007-01-02 09:42:19
hm... kup cały przedni hamulec, koniecznie razem z wachaczem. Albo nie! Kup samą okładzinę i klej do blachy. Tylko nie zwykłym klejem biurowym. Najlepsza jest ponoć guma arabska
A tak na poważnie. Klocki i czujniki na pewno musisz wymienić, natomiast co do tarczy to sprawdź jaką ma grubość. 21mm jest wartością graniczną. Do tego dochodzi jeszcze sprawa stanu w jakim jest tarcza. Czy nie jest peknięta, pokrzywiona, czy nie ma wżerów. To musisz ocenić już sam. O to Ci chodziło? |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-01-02 09:52:03
Sprawdź dwuwłóknowe żarówki w tylnich światłach. U mnie było tak, że wydawało się, że świeci a jednak nie do końca trybiło. Jeśli to nie będzie to... to nie wiem. ![]() |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2007-03-12 14:28:38
Immo - u mnie to nie pomogło. Tak samo jak podgięcie ciut blaszek na stykach z żarówkami, sprawdzenie kostek, etc... Raz na jakiś czas zapala się ten komunikat. I bądź tu mądry... |
Beny_2_5_TDS Opel OMEGA B Kielce | 2007-03-12 14:39:31 Ja również sądziłem, że to wina wilgoci/mrozu, dopuki nie zobaczyłem w nocy, że jeden z tylnych kloszy świeci jakby ciemniej (na światłach drogowych). Żarówka była przepalona, ot co. Mimo, że wcześniej je oglądałem, nie zauważyłem tego. Więc być może u |Grande| jest podobna "głupia sprawa"
Pozdro. |
![]() KiVash LOB SYMPATYK Omega MV6 3.0 Warszawa | 2007-03-12 15:14:39 Dzieki Immo odnośnie bremslaga.A co do abblendl... to sprawdzałem i czyściłem łącznie z wymianą zarówek.
Nic trzeba sie bujać dalej ,moze kiedys coś sie uda z tym zrobić. |
superbastek DEADSOUL bielsko-biała | 2007-03-12 21:08:32 ja bym dla świętego spokoju wymienił obie dwuwłóknowe żarówki.
ja miałem taką samą sytuację i okazało się że jedna franca była tak wrednie przepalona (włókno się stykało) że przygasała tylko czasami przy wstrząsie i wtedy włączał się komunikat,żarówka potem znów świeciła a komunikat pozostawał. nie mogłem zaczaić bo jak auto stało i łaziłem w kółko niego to było ok,dopiero jak jechałem z kolegą na ogonie powiedział mi że mi przygasa światło. nie gwarantuję że to to ale może.... pozdrawiam |