Uszczelki drzwi e36 coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki problem ze drzwi odciskaja mi na uszczelkach rowek na wysokosci poczatkuszyby. jest tam taka guma z wybrzuszeniem.efekt jest taki ze w koncu szlak trafia te uszczelki.kupilem na allegro uszczelke i nie miala sladu po tych odciskach.jak odsune drzwi to odstaja poza linie auta.jak ustawie na zamku ze jest ok to malo klamki nie urwe. nie ma znaczenia czy lewa czy prawa strona.zastanawiam sie na usunieciem tej gumy ale czy woda nie bedzie sie lac jakos do srodka.jesli ktos to przerabial to prosze o odpowiedz.

ale możesz przecież wyregulować ustawienie szyby. Jest tam regulacja nachylenia szyby, moze to załatwi sprawę

regulacja szyby nie zmienia watku o odciskaniu rowku w uszczelce.bo guma jest na samym rogu drzwi.ewentualnie poprawi otwieranie docisnietych drzwi.temat przecinanania uszczelki nie zniknie.jak macacie uszczelke to dokladnie w tym miejscu gdzie ona jest taka twarda jakby co w srodku bylo.jakos sobie z tym poradze.ile to mozna uszczelke zminiac

a czy ta uszczelka z allegro jest oryginalną używką z jakiejs innej coupe czy jakas podróbka robioną u pana Stasia??

jest rozwiązanie szybkie łatwe, ale pewnie mniej przyjemne finansowo nówka oryginalna czesc z serwisu i problem powinien zniknąć

pozdro

ja mam spekana uszczelke od strony kierowcy... nowa w serwisie okolo 700zl
wiec pozostalem przy spekanej poki co

uszczelki na allegro uzywki orginaly max 80zl za sztuke. sa w idealnym stanie.czy wam tez sie odciska ten rowek od tej gumy na drzwiach

ja nie mam zadnego problemu z tą uszczelką, wiec problem mnie troche dziwi, może podczas montażu cos nie tak piszlo, bo nic nie powinno wystawać

I have no idea

U mnie też z uszczelkami problemu brak ale zaciekawiła mnie możliwość regulacji szyby. Jak to działa? Ktoś coś bliżej na ten temat?
Dzięki