MotoNews.pl
2 Brudzące się progi (170671/26)

Brudzące się progi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po zdjęciu gumek z dołu drzwi brudzą się progi.
Ja zrobiłem tak:

Kupiłem dwa plastikowe kątowniki w OBI takie do wykończania kafelków i przykleiłem silikonem do progów tak ok.5mm poniżej drzwi.
Efekt jest taki ,że progi są dużo czystsze.Tak samo spód drzwi.

Widze ze powoli esperaki upiekszacie jak duze fiaty. Niedlugo srebne nadkola zeby zakryc rdze lub pedzel i biteks czarny na zewnatrz dolow drzwi

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2007-01-04 20:28:07 ]

Cytat:
2007-01-04 20:24:27, Bartek1112 pisze:
Widze ze powoli esperaki upiekszacie jak duze fiaty. Niedlugo srebne nadkola zeby zakryc rdze lub pedzel i biteks czarny na zewnatrz dolow drzwi [ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2007-01-04 20:28:07 ]

Cytat:
Widze ze powoli esperaki upiekszacie jak duze fiaty. Niedlugo srebne nadkola zeby zakryc rdze lub pedzel i biteks czarny na zewnatrz dolow drzwi ...

Tobie Bartuś naprawdę coś się stanęło ...

To że Kolega zrobił wiochę myląc kafelki w domu z progami w aucie , nie znaczy że musisz tak niesympatycznie się wypowiadać i że zaraz wszyscy tak sobie spieprzą wozy...jakoś Ci w krew wszedło krytykowanie Esperaczka ostatnimi czasy

nie no... jeszcze uszczelke do okien wlep wkolo drzwi to wogole bedzie czysciutko... jak dla mnie porazka...

powiem tyle te progi to zajebisty problem ja jak wysiadam zawsze zapominam ze sa w błocie i nogawki zawsze uj.... w błocie masakra cos przecierz da sie z tym zrobic

tak wogole to ja nie wiem, co wyscie wszyscy pozrywali te oryginalne gumy z drzwi czy jak??? To ze sie troche brudza to norma w kazdym aucie... ale tu juz czytam ze w blocie... hmmmmmm

Cytat:
2007-01-04 20:53:04, ETomek_GT pisze:
tak wogole to ja nie wiem, co wyscie wszyscy pozrywali te oryginalne gumy z drzwi czy jak??? To ze sie troche brudza to norma w kazdym aucie... ale tu juz czytam ze w blocie... hmmmmmm

Cytat:
Widze ze powoli esperaki upiekszacie jak duze fiaty.

Widzę, że Bartek jakiś problem ostanio masz i frustrację spowodowaną niemożnością jego rozwiązania przelewasz na forum...

Odkąd pamiętam w esperach właściciele stosowali różnego rodzaju druciarstwo żeby było praktyczniej czy wygodniej...

Przecież tych gum to nawet nie widać, a jeżeli chłop ma czystsze progi z tego powodu i nie brudzi sobie spodni to czemu się naśmiewasz

Ulżyło Ci chociaż trochę?

Mam gdzieś że ch..wo wygląda.
Ważne że nie mam upierdzielonych nogawek przy wsiadaniu lub wysiadaniu.A nie mam czasu ani chęci myć co drugi dzień progów.

Maniek umyj czesciej auto i problemu nie bedzie

W Octawi najmocniej brudza sie nie tyle progi co ten skos przy tylnych drzwiach ktory non stop jest czyms ubrudzony... ale od tego wynalezli szmatke zeby przetrzec raz w tygodniu i problemu nie ma a roboty na cale 30sekund. Nie trzeba auta od razu kafelkowac

Cytat:
2007-01-04 21:03:31, markon pisze:

Maniek, Ty to masz takie samo błoto na zewnątrz jak w środku Przecież to trzeba chyba nogi wycierać przed wyjściem z samochodu żeby asfaltu nie pobrudzić

Cytat:
2007-01-04 21:14:52, ETomek_GT pisze:
Maniek umyj czesciej auto i problemu nie bedzie W Octawi najmocniej brudza sie nie tyle progi co ten skos przy tylnych drzwiach ktory non stop jest czyms ubrudzony... ale od tego wynalezli szmatke zeby przetrzec raz w tygodniu i problemu nie ma a roboty na cale 30sekund. Nie trzeba auta od razu kafelkowac

raz w tygodniu to jest nie morzliwe to trzeba robic co dzien tak sie syfi u mnie na ulicy robia kanalizacie to powoduje ze auto wyglada po przejechaniu ulicy tak

Cytat:
2007-01-04 20:40:17, bogdan1 pisze:
Tobie Bartuś naprawdę coś się stanęło ... To że Kolega zrobił wiochę myląc kafelki w domu z progami w aucie , nie znaczy że musisz tak niesympatycznie się wypowiadać i że zaraz wszyscy tak sobie spieprzą wozy...jakoś Ci w krew wszedło krytykowanie Esperaczka ostatnimi czasy

Krytykuje ludzi za druciarstwo jakie robia w tych autach. Zamiast umyc czesciej prog czy auto kolega daje jakies listewki do okien. Mysle ze chlapacze po bokach od tira bardziej zdaca egzamin

Cytat:
2007-01-04 21:14:52, ETomek_GT pisze:
Maniek umyj czesciej auto i problemu nie bedzie W Octawi najmocniej brudza sie nie tyle progi co ten skos przy tylnych drzwiach ktory non stop jest czyms ubrudzony... ale od tego wynalezli szmatke zeby przetrzec raz w tygodniu i problemu nie ma a roboty na cale 30sekund. Nie trzeba auta od razu kafelkowac

Niedługo nikt tu nie będzie pisał o wprowadzonych usprawnieniach czy patentach ze strachu , ze go "lepsi" zmieszają z dużym fiatem.

Cytat:
2007-01-04 21:31:20, Navi pisze:
Niedługo nikt tu nie będzie pisał o wprowadzonych usprawnieniach czy patentach ze strachu , ze go "lepsi" zmieszają z dużym fiatem.

Usprawnienie ? dla mie to wiocha jets i jezeli ktos mi cos takiego pokazuje musi liczyc sie z krytyka lub uznaniem. Akurat w moim przypadku to pierwsze.

Caly czas wy pijecie ze mam lepsze auto wiec mi palma odbila i espero mam w dupie. Duzy blad. Nigdy nieporownywalem tych dwoch aut bo to bez sensu. Widze wady i zalety zarowno jednego jak i drugiego auta wiec skonczcie ze tak sie wyraze wkolko piepszyc lepszy czy gorszy. Mam prawo do oceny.

Tak samo jak wy ocenialiscie moje modyfikacje w aucie pozytywnie lub negatywnie tak teraz ja oceniam wasze

Cytat:
2007-01-04 21:31:20, Navi pisze:

Navi, co Skoda to Skoda, prawie jak WV

[/provo] ;=)

Maniek... robia kanalizacje czy nie... zeby tak auto uwalic trzeba albo przejechac jakas trase w strugach deszczu i po nieciekawej okolicy, albo przejezdzac przez owe blotko z wirujacymi kolami ew dryftem...

Navi... dla Ciebie to usprawnienie??? ok pomaga moze... ale z zewnatrz to wyglada do d... od razu mam przed oczyma maluszki, polonezy czy inne "cos" po osiedlowym tuningu...

jak widac wiekoszość z nas oderwała te uszczelki pod spodem drzwi i dobrze bo jak w drzwiach sie dziury na wylot porobią to nawet mycie codziennie niepomoze-co do tych uszczelek czy kontowników okiennych to moze i niejest taki głupi pomysł ale tylko na ciemnym lakierze(u mnie w białym raczej niebedą pasowaly) Kolega od tych uszczelek mógłby jeszcze dac fotke jak wyglada auto z perspektywy metra czy dwóch
U mnie tez sie progi brudzą ale jak wysiadam z auta to nogi podnosze do góry wiec nigdy niewycieram tego syfu-inna sprawa ze co drugie mycie auta-czyli jakis raz na miesiąc musze umyc równiez progi
A sam temat uważam jest pożyteczny ponieważ moze da jakies kompromisowe rozwiązanie tego problemu