MotoNews.pl

Blokada kierownicy Astra F

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały "problem". A tak wogóle to chciałbym sie przywitać jako ze od 3.1.07 jestem szczesliwym czlonkiem tego Klubu A wiec ostatnio nawalila mi blokada kierownicy w mojej astrze (F Car.z 1992r) po prostu przestala dzialac. po wyciagnieciu kluczyka kierownica sie nei blokuje Rownoczesnie w czasie jazdy slysze odglos "latania" jakiejs czesci w miejscu w ktorym znajduje sie blokada. I tu mam wlasnie pytanie czy jestem w stanie sam sciagnac obudowe stacyjki tak zeby dojsc do blokady i sprawdzic jaka czesci nawalila, jesli tak to w jaki sposob sciagnac ta obudowe bo odkrecam trzy sruby od spodu i nadal cos ja trzyma a nie chce nic urwac

Pozdrawiam Phate

Kolego co sie bede rozpisywal

http://astra.autokacik.pl --- bardzo fajna strona o asterkach, a to co szukasz znajdziesz klikajac: TECHNIKA/NAPRAW TO SAM/WYJMOWANIE ZEGAROW

ok dzieki zaraz po pracy to sprawdze. A wiecie moze co moglo sie zepsuc w blokadzie i jak ja naprawic ?? Dam rade zrobic to sam czy bede niestety zmuszony udac sie do warsztatu

Cytat:
2007-01-05 12:20:47, Phate pisze:
ok dzieki zaraz po pracy to sprawdze. A wiecie moze co moglo sie zepsuc w blokadzie i jak ja naprawic ?? Dam rade zrobic to sam czy bede niestety zmuszony udac sie do warsztatu

jeśli dobrze się orientuje to blokady kierownicy CHYBA nie da sie naprawić

Cytat:
2007-01-05 12:20:47, Phate pisze:

Wlasnie wrocilem z garazu.Rozbieralem licznik i przyjrzalem sie przelacznikowi... Jesli uda ci sie zdjac wylacznik zespolony to powinienes dac rade sam wymienic bo naprawic nie sadze bo tam sam plastik jest a kleic nie ma sensu chyba. Dobrze porozlaczaj przewody od przelacznika i poduchy i powinienes sobie dac rade. Co dosamego przelacznika nie zaglebialem sie jak go sie zdejmuje. Najlepiej podjedz na szrot i popatrz na dana czesc. Moze przy okazji kupisz tanio sama blokade

No to bedziemy kombinowac i moze skocze na szrot bo to dobre wyjscie. Dzieki bardzo chlopaki

Pozdrawiam